USR-PLUS NU-L MAI SUSTINE PE FLORIN CITU DUPA DEMITEREA LUI VLAD VOICULESCU – Primele declaratii ale lui Dan Barna. Ce se intampla cu coalitia aflata la guvernare

688

Vicepremierul Dan Barna a anuntat miercuri, 14 aprilie 2021, ca Alianta USR-PLUS nu-l mai sustine pe premierul Florin Citu dupa ce acesta l-a demis pe ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu.
Barna a cerut o intalnire de urgenta a coalitiei pentru a discuta retragerea increrederii premierului Citu si continuarea guvernarii. Potrivit lui Barna, decizia premierului de demitere a lui Vlad Voiculescu este o decizie imatura politic, care ridica mari semne de intrebare.

Iata declaratiile facute de Dan Barna:

„Demiterea lui Vlad Voiculescu este o decizie unilaterala si imatura politic, care ridica foarte mari semne de intrebare asupra capacitatii premierului Citu de a conduce o coalitie functionala in aceasta perioada. Ne-am asumat sa luam deciziile impreuna si asta s-a intamplat pana azi. Dimineata, domnul Citu mi-a comunicat o decizie deja luata si trimisa Presedintelui, nu a existat o consultare anterioara. Este o decizie care arunca coalitia de guvernare intr-o criza majora. Din acest moment premierul Florin Citu nu mai are sustinerea aliantei USR PLUS.

Sedinta de urgenta

Preluarea de catre mine a interimatului la Ministerul Sanatatii e o decizie luata fara consultare, unilaterala a USR-PLUS sau a mea si confirma imaturitate politica. S-a discutat de evaluarea si dreptul premierului de a evalua ministri. Demisia din aceasta dimineata nu s-a bazat pe nicio evaluare, nu exista o evaluare. Inteleg ca premierul si-a asumat unilateral aceasta decizie. O coalitie de guvernare nu poate exista decat in conditii de respect. Cerem o intalnire de urgenta a coalitiei pentru a avea un dialog responsabil pentru a discuta retragerea increrederii premierului Citu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole