Urmariti cu atentie, va rog, ceea ce imi scrie un domn pensionar din Campina
“La 1 septembrie nu se va aplica legea 127 pentru ca nu se doreste. Din toate discutiile privind aplicarea legii 127 se pare ca pensionarii sunt singurii vinovati de pandemie si pentru aceasta trebuie sa platim 40% din puncul de pensie. Se observa ca exista bani la buget pentru aplicarea legii salarizarii unde alesii nostrii (parlamentari, guvernanti, presedinte, etc) au salariile marite de 4-5 ori din anul 2017. Pensionarii trebuie sa mai astepte, ca au destul timp. Probabil guvernantii nostri mai amana legea pensiilor asteptand sa se lamureasca cu aceasta pandemie, cati pensionari mai raman.
Deci legea pensiilor nu se va aplica nu pentru ca nu sunt bani la buget, ci pentru ca nu se doreste. Probabil ca se mai maresc pensiile speciale si se mai infiinteaza alte categorii de pensii speciale.
Ma intreb daca parlamentarii care au elaborat legea pensiilor vor restitui veniturile obtinute timp de trei ani cat s-a lucrat la aceasta lege, de vreme ce legea nu este aplicabila.
Inainte de 1990, pensia reprezenta 85% din salariu, iar acum am pensia 33% din salariul avut. Probabil aceasta inseamna capitalismul. Totul se face numai pentru reprezentantii nostrii si [pentru] toti ceilalti care nu sunt contributori. Cei care au contribuit la pensii trebuie sa incaseze cele mai mici pensii. Eu cred ca totul este o intelegere intre toti factorii politici ca numai alesii si cei care ii apara sa aiba castiguri substantiale.
Cum putem sa ne recuperam contributia la pensii si sa renuntam la pensia de la stat si fiecare pensionar sa-si administreze singuri banii recuperati [...]?
Mentionez ca am calculat suma totala de conributie in timp de 43 ani pentru pensie si am ajuns la 1.5000.000 lei (nu am tinut seama de dobanzi, infllatie, etc.). Ar trebui, daca traiesc 85 ani, sa am o pensie de cca. 6500 lei, iar daca traiesc 90 ani, sa am o pensie de cca. 5000 lei.
Mentionez ca sunt departe de aceasta valoare si am 69 ani la [care] am adunat multe probleme medicale. Am lucrat ca inginer de petrol, am fost cercetator stiintific si expert inginer in cadrul Petrom si apoi dupa privatizate la OMV Petrom,
Multumesc pentru ingaduinta” [urmeaza numele si datele de indentificare].
Chestiunea ridicata de acest domn este extrem de interesanta. A se observa ca nu este vorba de a cere in instanta majorarea pensiei cu 40%, asa cum rezulta din lege, ci de a cere statului restituirea contributiei de asigurari sociale, intrucat sistemul de pensii nu s-a tinut de cuvant fata de acest om (asa cum nu s-a tinut de cuvant nici sistemul de asigurari sociale de sanatate care, in p(l)andemie, a tinut la portile spitalelor milioane de pacienti platitori de CASS). Adica, ar putea fi vorba de un fel de reziliere a unui contract care a functionat unilateral toata viata omului, in favoarea sitemului de “asigurari”, care a prelevat timp de 43 de ani de la om CAS-ul, dar nu mai functioneaza exact acum, cand omul este in nevoie – nu mai are venit din munca, asteptand pensia si, in plus, are si probleme de sanatate.
Observati, va rog, in plus, ca omul nu spera (asa cum se intampla cu ceilalti europeni) sa traiasca 85 de ani ci, dimpotriva, se simte vizat de o adevarata politica de exterminare in masa a batranilor, considerati cumva vinovati de raspandirea si mentinerea pandemiei.
E o tema de discutie de o covarsitoare importanta pentru campaniile electorale care vin. Dar, desigur, totul se va concentra pe panicile permanent alimentate de “elitele” arahatiene, pe “lupta” anticomunista a comunistului care vrea sa fie primari general al Capitalei si pe ... lupta pentru democratie in Belarus.