Unele pensii vor creste cu 87%

418

sursa foto: facebook ministerul Muncii

Din 2024, unii pensionari vor primi la majorare si 87% din cuantumul sumei aflata in plata, potrivit noii legi adoptata de Guvern, a anuntat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu (foto).

Ministrul Muncii a dat exemplul unui pensionar care in prezent primeste o indemnizatie minima sociala de 1.125 lei. Din 2024, potrivit calculelor de la Ministerul Muncii, daca acel pensionar are o vechime in munca de 35 de ani, el va primi cu 87% in plus, ceea ce inseamna aproape dublul pensiei, a precizat Bucura la antena 3 CNN.

La contributivitate si munca egala vom avea pensii egale, fiindca prin aceasta noua lege a pensiilor, in fapt, noi incercam sa corectam trei categorii de inechitati. Pe de o parte, inechititatile aparute intre pensionari care au muncit la fel, dar au iesit la pensie in ani diferiti, inechitati intre doamne si domni si, nu in ultimul rand, inechitati intre pensionari care s-au aflat in indemnizatia minima sociala. 
Este foarte important de spus ca pe simularile noastre, pe o situatie in care aveam un pensionar in indemnizatie minima sociala care astazi primea 1.125 lei, de anul viitor pentru o vechime in munca de 35 de ani, cresterea va fi de 87%, deci aproape se dubleaza pensia. Este un plus de 1.900 lei”, a precizat ministrul Muncii.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

 

 

Ultimele articole