Grid star
companii

UN GIGANT MONDIAL VINE LA CLUJ – Investitii de la una dintre cele mai mari firme de constructii din lume, cu venituri de 34,7 miliarde euro in 2020. Transilvania Smart City ia avant

Una dintre principalele companii de constructii din lume investeste in Transilvania Smart City, cel mai mare proiect rezidential din Europa de sud-est, care se construieste in Cluj-Napoca.

Este vorba despre firma frantuzeasca Bouygues Construction, cunoscuta pentru dezvoltarea si implementarea a numeroase proiecte imobiliare in Europa si nu numai, cel mai celebru astfel de proiect fiind realizarea tunelului ce traverseaza Canalul Manecii (Eurotunnel). Cu o cifra de afaceri de 34,7 miliarde euro si un profit net de 696 de milioane de euro in 2020, Bouygues Construction este prezenta in peste 80 de tari.

Astfel, Bouygues devine co-investitor in Transilvania Smart City, alaturi de SDC Imobiliare, compania detinuta de catre omul de afaceri Stefan Berciu. De altfel, Berciu a oferit deja in aceasta luna un interviu pentru Lumea Banilor, in care a explicat faptul ca Transilvania Smart City „este mai mult decat un cartier rezidential, este un minioras” care aduce in Cluj conceptul de „hi-tech living”, cunoscut si drept „smart living”.

Cu acea ocazie, Stefan Berciu declara pentru Luba.ro (click aici pentru a citi):

Am gandit sa realizam un proiect in care sa integram tot ce inseamna tehnologie inalta in domeniul constructilor in domeniul obtinerii de performanta energetica a cladirlior, utilizarea de energie verde, prin panouri solare, digitalizarea serviciilor comunitare pe care le vom oferi sau reciclarea in totalitate a deseurilor etc. Vom fi primul cartier 'PET-free', pentru ca vom dota fiecare apartament cu filtru de apa astfel incat apa sa fie 100 potabila si locuitorii sa nu mai fie obligati sa isi cumpere apa din magazin”.

Amintim ca Transilvania Smart City este cel mai mare proiect rezidential din Europa de sud-est, oferind facilitati unice, precum: un mall cu o suprafata de 100.000 mp, un hotel, un aparthotel, spatii de birouri, sali de conferinta, cafenele, restaurante, sala de sport, banci comerciale, un parc de 20.000 mp, zone destinate animalelor de companie, lacuri, un amfiteatru in aer liber, piscina interioara si piscina exterioara si spa. Noutatile pe care dezvoltatorii “Transilvania Smart City” le propun pentru Romania sunt insa livrarile cu drone de la magazinele si restaurantele din cartier, inclusive un restaurant “PET-friendly”, precum si o telegondola care va lega acelasi cartier de aeroportul aflat la 1 km distanta si de centrul comercial Iulius Mall din Cluj. De asemenea, in interiorul acestui mini-oras vor circula autobuze electrice, urmand ca locuitorii sa aiba la randul lor la dispozitie statie pentru incarcarea masinilor electrice.

Primul bulevard privat

Pentru cei care sunt preocupati de aglomeratia care s-ar putea crea datorita masinilor apartinand locuitorilor celor in 10.000 de apartamente care vor fi construite,dezvoltatorii anunta ca in interiorul cartierului va exista un bulevard de cu o latime de 21 de metri latime, strabatut pe centru de un spatiu verde de 5 metri, iar strazile dintre blocuri vor avea o latime de 14 metri. Deci ca un veritabil oras. Evident, nu vor lipsi pistele pentru biciclisti.

Proiectul prevede totodata servicii de concierge, o statie pentru drone, precum si un sistem prin care locuitorii vor vedea care locurile libere de parcare. Nu in ultimul rand, nivelul de poluare si zgomot va fi in permanenta monitorizat.

Heliport pus la dispozitia SMURD

Alt detaliu care diferentiaza “Transilvania Smart City” de orice alt cartier rezidential din Romania este existenta unui heliport. Mai precis, dezvoltatorii de la SDC Imobiliare vor construi un heliport, care a primit deja aprobare din partea Autoritatii Aeronautice si care, foarte important, urmeaza sa fie pus si la dispozitia SMURD.

Credite direct de la dezvoltator

Nu in ultimul rand, dezvoltatorii pregatesc sa le puna la dispozitie viitorilor locuitori ai mini-orasului o varianta mult mai lejera si mai putin birocratica pentru accesarea creditelor imobiliare: contractarea imprumuturilor direct de la dezvoltator (click aici pentru a citi).

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani