UN GIGANT BANCAR „PARIAZA” CA PRETUL ETHER VA ATINGE 35.000 DOLARI – Evenimentele din reteaua Ethereum care indica o iminenta explozie a pretului

6836

Criptomonede Ether (ETH) in valoare de peste 1 miliard de dolari au fost retrase de pe bursele centralizate in 24 de ore, ceea ce a condus la speculatii despre cresterea iminenta a pretului, pe masura ce oferta se micsoreaza pe mai multe platforme de exchange cripto. Analistii vorbesc despre efectul de „bomba cu ceas” a actualizarii de luna trecuta a blockhainului (supranumita „London Hard Fork”), care induce un efect deflationist indus de programatori.

Pretul Ether a crescut cu 60% in cele aprovimativ cinci saptamani de la acest eveniment, iar analiza matematica a graficelor arata o posibila propulsie a Ether la 6500 dolari pe termen scurt, si la 35.000 de dolari pe tremen mediu.

ETH in valoare de 1,2 miliarde de dolari, retrase de pe bursele centralizate intr-o singura zi

Potrivit datelor partajate de furnizorul de analize criptografice IntoTheBlock, criptomonede ETH in valoare de 1,2 miliarde de dolari au fost retrase de pe bursele centralizate pe 16 septembrie (n.r. Cel mai probabil pentru stocare „la rece”), un nou record in iesirile pe termen scurt din bursa, scrie cointelegraph.com.

Platforma IntoTheBlock a mentionat ca pretul Ether a crescut cu 60% dupa actualizarea de la inceputul lunii august a blockchainului numita „London Hard Fork” (EIP-1559), care permite „arderea” sau extragerea din retea a criptomonedelor ETH, pentru a produce un efect deflationist. In cele aproximativ 40 de zile care au trecut de la acest upgrade peste 300.000 de criptomonede ETH in valoare de mai bine de un miliard de dolari au fost extrase din retea prin mecanismul de „ardere”, potrivit news.bitcoin.com


Analisti: Ether ar putea exploda la 6.500 de dolari in urmatoarele saptamani

In acest context, graficele arata ca Ether (ETH), se confrunta cu perspectiva de a exploda la 6.500 de dolari in urmatoarele sesiuni.

Analistii se orienteaza dupa indicii dintr-un model tehnic al analizelor pietelor de capital numit “cup and handle.” (n.r. Intr-o traducere aproximativa „cupa si maner”). In detaliu, pe graficul evolutiei preturilor se formeaza o structura asemanatoare cu o cupa si un maner – aceasta dupa ce pretul creste mai intai in mod semnificativ si apoi se corecteaza pentru a „desena” o curba descendenta, numita „cupa”, potrivit cointelegraph.com

Miscarea arata o revenire spre maximul anterior si o incercare nereusita de a depasi nivelul mentionat. Ca rezultat, pretul se intoarce din nou si marcheaza pe grafic o noua curba descendenta, mai mica decat prima, numita „maner”.

In cele din urma, pretul revine la maximul anterior pentru a doua oara si il depaseste cu succes, intr-o miscare ascendenta echivalenta in amplitudine cu miscarea descendenta anterioara, a „cupei”. Analistii mai arata ca graficul cursului de schimb ETH / USD a „desenat” o ceasca si acum formeaza un „maner”, ceea ce indica un nou raliu iminent, asa cum se vede in graficul de mai jos.

Adancimea „cupei” ETH / USD este de aproape 2.437 dolari. Drept urmare, in cazul in care ETH va retesta rezistenta la pragul de 4.112 dolari pentru o miscare ascendenta, acest model matematic indica faptul ca teoretic ar trebui sa urmeze o crestere cu pana la 2.437 dolari. Procedand astfel, Ether ar urma sa se stabilizeze in urmatorul ciclu in jurul valorii de 6.549 dolari.

Un studiu de la Harvard arata ca modelele „cup-and-handle” au o rata de succes de 65% si respectiv 68% pe pietele valutare si, respectiv, pe graficele zilnice.

Perspectivele pozitive ale Ether cresc pe fondul interesului institutional in crestere

Intr-un raport publicat pe 7 septembrie, Standard Chartered, un gigant bancar multinational cu sediul la Londra, a luat in calcul scenariul de utilizare economica al Ether, adaugand in acest scenariu costul achizitionarii unui ETH ar putea creste la 26.000 – 35.000 dolari in viitor.

Tranzitia actuala la ETH 2.0 ar putea transforma ETH prin cresterea functionalitatii si scalabilitatii sale si prin reducerea preocuparilor de mediu, desi ar putea ridica probleme de securitate mai complexe. Termenele pentru lansarea ETH 2.0 s-ar putea scurta, dar, pe termen scurt, scaderea ofertei nete de ETH – deoarece ETH este pregatit pentru tranzitia catre ETH 2.0 – ar trebui sa propulseze puternic preturile”, se mentioneaza in raportul citat de cointelegraph.com.

Intr-un interviu acordat CNBC, Cathie Wood, CEO al Ark Invest, a spus ca firma ei isi va imparti investitiile criptografice in 60% Bitcoin si 40% Ether. Fostul executiv al AllianceBernstein a anuntat o cerere mai mare de ETH ca urmare a cresterii continue a finantelor descentralizate (DeFi) sustinute de Ethereum si a „nebuniei” tokenului nefungibil (NFT).

Aceasta in contextul in care piata NFT in plina expansiune, iar OpenSea este cea mai mare companie care utilizeaza reteaua Ethereum (14% „rata de ardere”), urmat de Uniswap V2 cu 5,5%, Tether cu 4,9% si Axie Infinity cu 3%. Transferurile de eter au generat, de asemenea, 8,7% din cantitatea de ETH care au fost „arse”, conform cointelegraph.com.

3 comentarii la “UN GIGANT BANCAR „PARIAZA” CA PRETUL ETHER VA ATINGE 35.000 DOLARI – Evenimentele din reteaua Ethereum care indica o iminenta explozie a pretului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole