ULTIMA TRASNAIE – Ministrul Finantelor vrea sa incurajeze cu bani turnatorii. Denuntatorii vor primi unu la suta din valoarea fraudei

696

Ministrul Finantelor Publice, PNL-istul Marcel Bolos (foto), intentioneaza sa incurajeze turnatorii, oferindu-le bani. Chiar el a spus-o.

Bolos a declarat luni, 20 noiembrie 2023, pentru Antena 1 ca Guvernul accelereaza digitalizarea ANAF si pregateste o serie de masuri pentru a creste gradul de colectare. De exemplu, cei care ii denunta pe evazionistii fiscali ar putea sa primeasca 1% din valoarea fraudei.

Mai exact, romanii vor putea semnala online daca, spre exemplu, angajatorul face plata partiala pe cartea de munca sau o firma nu emite factura fiscala. Masura este gandita sa combata evaziunea fiscala – fenomen care in prezent se ridica la 160 de miliarde de lei, echivalentul a peste 10% din PIB.

Iata declaratia lui Marcel Bolos:

Ne gandim sa fie un procent din fapta si din contravaloarea faptei de evaziune, pentru ca e, pana la urma, e meritul persoanei care a constatat. Daca sunt mai multe persoane care sesizeaza aceeasi fapta, ne putem gandi si la un sistem de stimulare proportionala”.

Ultimele articole