ECONOMIA, AFECTATA DE COVID – CCIR organizeaza conferinta „Oportunitatile economiei circulare pentru IMM-urile din regiunea Marii Negre”
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), impreuna cu Institutul de Economie Circulara si Mediu “Ernest Lupan” si in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Ministerul Afacerilor Externe si Federatia Asociatiilor Companiilor de Utilitati din Energie organizeaza, in data de 24 iunie, conferinta online „Oportunitatile economiei circulare pentru IMM-urile din regiunea Marii Negre”.
Evenimentul este organizat in contextul in care CCIR detine, in semestrul I al anului 2020, Presedintia-in-Exercitiu a Consiliului de Afaceri al Organizatiei pentru Cooperare Economica la Marea Neagra.
Temele propuse vizeaza efectele provocate de COVID-19 asupra economiilor din Uniunea Europeana si regiunea extinsa a Marii Negre in procesul de tranzitie ecologica, precum si prevederile Pactului Ecologic European.
Scopul acestei conferinte este cresterea nivelului de constientizare cu privire la utilizarea eficienta a resurselor, prin asigurarea unei tranzitii catre o economie circulara si verde. De asemenea, se urmareste identificarea oportunitatilor rezultate din aplicarea principiilor economiei circulare, cu efect asupra cresterii competitivitatii, gradului de inovare si progres tehnologic in randul antreprenorilor din regiunea extinsa a Marii Negre.
Participarea la eveniment este gratuita, persoanele interesate vor trebui sa se inregistreze online, accesand acest link:
Background
Pactul Ecologic European ofera o foaie de parcurs care contine actiuni menite sa incurajeze utilizarea eficienta a resurselor prin trecerea la o economie circulara curata si sa puna capat schimbarilor climatice, sa inverseze declinul biodiversitatii si sa reduca poluarea.
Acest pact prezinta investitiile necesare si instrumentele de finantare disponibile si explica modul in care se va asigura o tranzitie justa si favorabila incluziunii. Pactul Ecologic European acopera toate sectoarele economiei, in special transporturile, energia, agricultura, cladirile si sectoarele industriale, de exemplu cele ale siderurgiei, cimentului, TIC, textilelor si produselor chimice.