TRANZACTIA ANULUI LA RAFO ONESTI – Platforma industriala RAFO Onesti a fost achizitionata de Roserv Oil, parte a Grupului Grampet detinut de omul de afaceri Gruia Stoica: 600 locuri de munca

1897

Sursa Foto: Informateca

Tranzactia anului a avut loc la Onesti. In plina pandemie si in plin declin al economiei romanesti, o companie detinuta de omul de afaceri Gruia Stoica (foto) a reusit o importanta achizitie.

Grupul Grampet, prin Compania Roserv Oil recent infiintata, preia platforma industriala a Rafinariei Onesti, aflata in insolventa de mai bine de trei ani. Tranzactia a fost coordonata si finalizata cu succes de catre casa de insolventa CITR (liderul pietei de insolventa din Romania), conform strategiei de valorificare aprobate de creditorii Rafo Onesti, in cadrul procedurii de insolventa.

Obiectivul achizitionarii este unul grandios: dezvoltarea celui mai mare centru logistic pentru containere si produse petroliere care va deservi regiunea Moldovei, dupa cum specifica reprezentantii Impetum Group intr-un comunicat emis luni, 27 iulie 2020.

Se urmareste ca in perioada ce urmeaza, platforma rafinariei preluata de catre Rosev Oil, sa genereze pe termen lung, un numar de cel putin 600 de locuri de munca. Datele emise arata ca prima faza a proiectului care implica activele tranzactionate vor genera peste 200 locuri de munca.

Unul dintre obiectivele companiei este sa atraga parteneri din randul societatilor specializate in productia de materii prime si sa puna in functiune mai multe instalatii pe platforma.

Redam comunicatul de presa emis luni, 27 iulie 2020:

Compania Roserv Oil, parte a Grupului GRAMPET, a achizitionat platforma industriala a rafinariei RAFO Onesti, in cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonata de CITR, liderul pietei de insolventa din Romania. Tranzactia de vanzare a activului a fost finalizata conform strategiei de valorificare aprobate de creditorii RAFO Onesti, in cadrul procedurii de insolventa, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic din Moldova.

Roserv Oil este o societate nou-infiintata care se va concentra pe dezvoltarea la nivel national de terminale logistice atat pe partea de containere, dar si depozite pentru produse petroliere.

In acest context, compania a decis cumpararea activelor platformei RAFO Onesti, aflata in faliment, cu obiectivul de a dezvolta cel mai mare centru logistic pentru containere si produse petroliere care va deservi regiunea Moldovei. Aceasta specializare vine sa completeze obiectivul principal de activitate al Grupului GRAMPET, transportul feroviar de marfa. Odata cu preluarea de catre Roserv Oil, activele RAFO Onesti devin active productive, parte din activitatea comerciala a Grupului GRAMPET.

Odata cu preluarea de catre Roserv Oil, platforma ar putea genera, pe termen lung, cel putin 600 de locuri de munca iar prima faza a proiectului care implica activele tranzactionate va genera peste 200 de locuri de munca. In perioada imediat urmatoare Roserv Oil va demara un proces de evaluare a instalatiilor existente.

Compania si-a propus sa atraga parteneri din randul societatilor specializate in productia de materii prime si sa puna in functiune mai multe instalatii disponibile pe platforma, in acest sens.

In toata perioada de insolventa, plaforma RAFO Onesti a fost pastrata in stare de conservare de catre CITR si a facut obiectul unei intense promovari.

In ultimii 3 ani CITR a propus spre vanzare platforma RAFO derulandu-se peste 10 proceduri de valorificare. Platforma RAFO a fost promovata atat in Romania, cat si international si au existat peste 100 de contacte directe pentru acest activ.

Desi a existat un interes aparent pentru acest activ, din pacate situatia rafinariei care nu functioneaza de peste 10 ani, nu a beneficiat de investitii in modernizarea tehnologiilor utilizate la nivelul concurentilor si la cerintele pietei, capacitatea de productie relativ redusa si costurile de reluare a activitatii ridicate, au facut foarte dificila aceasta procedura de valorificare.

Prin aceasta tranzactie se deblocheaza starea indelungata de inactivitate a platformei si creeaza premisele dezvoltarii unei activitati economice pe platforma RAFO Onesti.

CITR, o companie Impetum Group ce are misiunea de a salva valoarea din businessurile romanesti, a gestionat prin solutiile sale, in cei 20 de ani de experienta in restructurare si insolventa, aproape 1000 de proiecte si administreaza in prezent un patrimoniu evaluat la peste 1 MLD. EUR”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole