TRANSPORT APROAPE GRATUIT PENTRU STUDENTI – Hotararea a fost aprobata. Procentul din bilet care se va plati

444
CFR FACE REDUCERI – Oferta cu pret promotional pentru calatorii in Europa

Sursa Foto; Opinia Timisoarei

Tarif redus cu 90% pentru transportul studentilor. Guvernul a aprobat hotararea pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilitatilor de transport intern feroviar si cu metroul pentru studenti.

Potrivit actului normativ aprobat, studentii romani/straini, in varsta de pana la 30 de ani, inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa in institutiile de invatamant superior acreditate din Romania beneficiaza de tarif redus cu 90% la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.
Studentii cu unul sau ambii parinti decedati, precum si studentii proveniti din centrele de plasament sau care au fost in plasament la familia extinsa, substitutiva sau la asistent maternal, beneficiaza de gratuitate la toate categoriile de trenuri la transportul feroviar intern, clasa a II-a pe tot parcursul anului calendaristic.

Maxim 30 ani

Studentii cetateni romani, pana la implinirea varstei de 30 de ani, inmatriculati la institutii de invatamant in strainatate la forma de invatamant cu frecventa, beneficiaza de tarif redus cu 50% la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a pe tot parcursul anului calendaristic. Se poate beneficia de aceste reduceri atat timp cat fiecare persoana eligibila isi pastreaza calitatea de student. Aceasta este confirmata de viza de valabilitate aplicata de universitati pe legitimatia de student pentru reducere/gratuitate la transport. Pentru studentii din anul I, pana la emiterea legitimatiei, este valabila adeverinta emisa de universitati.
Operatorii de transport feroviar de calatori vor emite studentilor legitimatii de calatorie cu reducere/gratuitate pentru toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe orice relatie de calatorie, pe toata durata anului calendaristic pana la finalizarea anului universitar pentru care institutia de invatamant superior a aplicat viza de valabilitate pe legitimatia de student pentru reducere/gratuitate la transport cu respectarea prevederilor.

Se mai achita o diferenta

Operatorii de transport pot verifica/confirma calitatea de student fie on-line, fie la casa de bilete. Confirmarea on-line se poate realiza in doua moduri:
a) prin interogarea bazei de date pe care Ministerului Educatiei o face accesibila Autoritatii pentru Reforma Feroviara si, prin acesta, operatorilor de transport feroviar;
b) de catre institutiile de invatamant superior ale caror date de contact oficiale sunt inregistrate si validate la operatorul feroviar.
Pentru calatoria la vagon de dormit, vagon cuseta sau la clasa I, studentii vor plati integral o serie de diferente tarifare: diferenta de clasa, tarif de rezervare clasa I, supliment de pat/cuseta, dupa caz.

Ultimele articole