Grid star
eveniment

TRADARI IN PSD – Adrian Nastase trage semnalul de alarma

Tradari in PSD. De asta am putea avea parte in viitorul apropiat, in cazul in care PSD va ramane in opozitie. Semnalul de alarma este tras de fostul premier si presedinte al PSD Adrian Nastase (foto).

Dupa ce le-a amintit liderilor PSD masurile pe care le-a luat in 2004 si care au avut ca efect castigarea alegerilor parlamentare (click aici pentru a citi), Adrian Nastase revine cu o noua analiza in care avertizeaza asupra pericolelor cu care se confrunta PSD. In acest sens, Adrian Nastase critica deciziile PSD de racolare a unor candidati doar pe motiv ca acestia au o imagine buna si subliniaza ca acestia vor parasi partidul daca PSD va ramane in opozitie timp de patru ani.

In analiza intitulata “Un raspuns pentru Alina Mungiu-Pippidi”, publicat pe adriannastase.ro, fostul premier condamna si decizia PSD de a curata listele cu candidati de “penali”. Asta in paralel cu adoptarea unui discurs “anti-coruptie” exacerbat.

Iata un fragment din analiza lui Adrian Nastase, care poate fi cititia integral la finalul articolului:

Ideea centrala a textului meu era aceea ca listele cu 'implanturi' artificiale, gandite pentru imagine, nu vor genera voturi suplimentare pentru PSD din partea Dreptei sau a 'societatii civile'. Pe de alta parte, ideea de a face din PSD un partid 'bio', printr-o 'noua' reforma (a cata?), nu cred ca va da rezultate, nici de data asta. Sigur, partidul trebuie, in opinia mea, sa-si defineasca noile tinte electorale si sa-si adauge pe liste profesionisti cu sensibilitati de stanga. Am explicat, de multe ori, intre altele, rolul Departamentelor in identificarea unor posibili candidati. Unii candidati adusi insa doar pentru imagine pot deveni 'pasari migratoare' atunci cand partidul, dupa alegeri, risca sa intre in opozitie timp de patru ani.

Acesta a fost sensul afirmatiei mele ca indiferent de unele decizii gandite pentru a fi placul 'societatii civile', reprezentantii acesteia oricum nu vor vota PSD. Mentionarea numelui Alinei Mungiu-Pippidi era 'emblematica', in sensul folosit de Traian Basescu si de Ionut Matei pentru condamnarea mea.

Cred, de aceea, ca eliminarea de pe listele partidului a unor oameni care s-au batut pentru a exprima si apara decizii unanime ale partidului, la care unii din decidentii de astazi au fost cel putin martori, este incorecta si, pe termen lung, posibil contraproductiva.

Eu nu am dat niciun nume in postarea mea, intitulata 'mesajul e omul', dar am vrut sa subliniez ca loialitatea intr-un partid – cea care ii asigura existenta pe termen lung -, nu se masoara nici in vizite la ambasada americana, nici prin tranzactionism cu reprezentantii puterii actuale.

(…)

Pe de alta parte, cred in continuare ca PSD nu face bine intrand in demagogia identificarii 'penalilor' sau a luptei 'anti-coruptie'. Evident, sunt necesare criterii de integritate dar nu cred in folosirea lor tragand cu ochiul la ce vor spune cei care fac 'liste' pre-electorale din zona 'smart'. Iar eu, intre Augustin Zegrean – cel care a fraudat 7 milioane de voturi la Referendumul din 2012, prin celebra Erata la Decizia CCR – si Florin Iordache, un soldat ratacit intr-o batalie in care nu se lupta pentru interesele lui, il aleg pe Iordache. Probabil ca Alina Mungiu il va alege pe Zegrean…

* Cititi aici integral analiza lui Adrian Nastase

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani