TOP 5 CRIPTOMONEDE DE URMARIT IN ACEASTA SAPTAMANA – Bitcoin si criptomoneda romaneasca EGLD, pe primele locuri in „pariurile” analistilor

2229

Bitcoin a inceput saptamana in forta, inregistrand luni, 8 octombrie 2021, un avans considerabil de 6% in raport cu ziua anterioara. Astfel, BTC se tranzactioneaza cu 66.000 de dolari in prima zi a saptamanii in curs, dand semnale ca ar putea atinge in curand un nou maxim istoric. In paralel insa, o serie de alte criptomonede intra pe lista scurta a analistilor ca proiecte cripto cu potential de crestere pe termen scurt si mediu. Printre acestea se afla si EGLD, criptomoneda creata de compania sibiana Elrond.

Dominanta Bitcoin (BTC) in piata cripto continua sa scada, de la aproximativ 48% pe 20 octombrie la circa 43% luni, 8 noiembrie, un lucru care indica faptul ca „centrul de greutate” al prețurilor s-a mutat de la Bitcoin la cele aproape 14.000 de altcoins existente in piata, conform datelor CoinMarketcap.

CEO-ul CryptoQuant, Ki Young Ju, a declarat recent pentru cointelegraph.com ca este de asteptat ca pretul Bitcoin sa-si continue ascensiunea catre un nou maxim istoric, avand in vedere ca rezervele de Bitcoin pe burse au continuat sa scada. Acest lucru indica un apetit puternic din partea cumparatorilor, a explicat Ki Young Ju.

Majoritatea investitorilor cripto raman optimisti in ceea ce priveste Bitcoin si anticipeaza o crestere la 288.000 dolari pana la inceputul anului 2022, potrivit unei analize pe baza graficelor evolutiei BTC realizata de PlanB.

Fondatorul Real Vision, Raoul Pal, a proiectat, de asemenea, o imagine optimista pentru piata cripto, intr-un interviu pe 3 noiembrie. El a spus ca este putin probabil ca actualul bull run sa se opreasca in decembrie 2021 si ca acesta ar putea continua intre martie si iunie anul viitor. Pal anticipeaza posibila lansare a Ethereum 2.0 si probabilitatea ca un fond tranzactionat la bursa Ether (ETH) sa primeasca unda verde in prima jumatate a anului 2022. Acest lucru va atrage investitori institutionali si va declansa o crestere accelerata a pretului ETH pe platformele cripto.

Cointelegraph a facut o analiza a graficelor criptomonedelor cu cea mai promitatoare perspectiva de crestere pentru saptamana 8- 14 noiembrie 2021.

  1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin a reusit sa depaseasca luni, 8 noiembrie pragul de echilibru de circa 61.000 de dolari, media de pret a ultimelor 20 de zile – care au urmat maximului istoric din 20 octombrie 2021. Luni, 8 noiembrie, Bitcoin a depasit 66.000 de dolari situandu-se la doar cateva sute de dolari de un nou varf absolut de pret. Analistii au notat anterior ca daca BTC va sustine in continuare pragul actual de pret , impulsul optimist ar putea creste, iar cea mai puternica criptomoneda din piata are toate sansele sa atinga pana la fianlul lunii noiembrie spre tinta de pret de 89.476 dolari anticipata de Plan B.

2. Polkadot (DOT)

Criptomoneda DOT a reusit sa invinga pragul de rezistenta de 50 de dolari la inceputul acestei saptamani. Acest lucru sugereaza reluarea trendului ascendent.

Daca „taurii” ar creste pretul peste 55 dolari, DOT s-ar putea avanta la urmatorul prag de 60 de dolari. Alternativ, daca pretul scade de la nivelul actual sau de la pragul actual de rezistenta, DOT poate scadea sub linia de suport.

3. Terra (LUNA)

Token-ul LUNA al protocolului Terra a reusit sa depaseasca luni, 8 noiembrie, nivelul de rezistenta de 49,54 dolari atins anterior, pe 4 noiembrie. „Ursii” au incercat sa traga pretul in jos, sub nivelul de breakout in zilele de 5 si 6 noiembrie, dar nu au reusit sa sustina nivelurile inferioare. Acest lucru sugereaza ca LUNA e pe val si ca daca mentine actualul nivel ar putea atinge, saptamana aceasta, nivelul de 60 de dolari.

Terra este un protocol blockchain care dezvolta si sustine plati stabile si infrastructuri financiare deschise. Intregul protocol este sustinut de un cos de criptomonede stablecoin in stil seigniorage, legat de diferite monede fiat. Toate sunt stabilizate algoritmic de activul nativ al blockchain-ului, tokenul LUNA. Protocolul Terra actioneaza ca o banca centrala pentru monedele digitale, oferind stabilitate prin algoritmi si contracte inteligente. Mai precis, prin eliberarea stablecoin-urilor fiat, Terra este o parte a bancii centrale digitale.

4. Avalanche (AVAX)

Dupa ce s-a tranzactionat aproape de pragul de rezistenta generala la 79,80 dolari in ultimele trei zile, AVAX a depasit bariera si a atins luni, 8 noiembrie, un varf de 95 de dolari. Aceasta indica posibila reluare a trendului ascendent, iar in aceasta saptamana ne putem astepta sa depaseasca nivelul psihologic de 100 dolari.

Contrar acestei presupuneri, daca pretul scade de la nivelul actual sub 79,80 dolari, acest lucru va sugera ca pietele au respins nivelurile mai ridicate.

5. Elrond (EGLD)

EGLD a depasit maximul istoric anterior de 303,03 dolari pe 3 noiembrie, ceea ce este un semn pozitiv. „Ursii” au incercat sa traga pretul inapoi sub nivelul de breakout pe 5 si 6 noiembrie, dar nu au reusit. Astfel luni, 8 noiembrie, EGLD se tranzactioneaza cu circa 311 dolari.

Acest lucru sugereaza ca „taurii” incearca sa apere nivelul de breakout si sa-i ofere sprijin. O inchidere a saptamanii la un nivel de peste 329 dolari va semnala reluarea trendului ascendent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole