TITLURI DE STAT EMISE DE MINISTERUL FINANTELOR – Iata dobanzile la 1,3 si 5 ani

1998
robor creste

foto: digi24

Ministerul Finantelor Publice emite, incepand cu 4 ianuarie 2021, trei noi emisiuni de titluri de stat in cadrul Programului Tezaur, cu maturitati de 1, 3 si 5 ani si dobanzi de 3,25%, 3,5% si 3,75%.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

Intre 4-27 ianuarie de la unitatile Trezoreriei Statului;
Intre 4-25 ianuarie prin Compania Nationala Posta Romana pentru mediul rural si 4-26 ianuarie pentru mediul urban prin Compania Nationala Posta Romana.

Titlurile de stat sunt in forma dematerializata si au valoare nominala de 1 leu. Dobanda este platita la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni.

Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. A fost eliminata plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice in cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar in perioada de subscriere.

In cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transfera mostenitorilor, care prezinta documentele legale ce le atesta calitatea.

Alternativa de economisire a Ministerului Finantelor Publice se bucura de un interes crescut al romanilor, veniturile/castigurile aferente fiind neimpozabile.

Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor Publice in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (sectiunea Datorie publica), www.comunicatii.gov.ro, www.posta-romana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole