TESLA NOTIFICA COMISIA PENTRU VALORI MOBILIARE CA VA ACCEPTA DIN NOU BITCOIN – „Este posibil sa reluam in viitor practica de tranzactionare in criptomonede”

1192

Gigantul Tesla a notificat Comisia pentru Valori Mobiliare si Burse (SEC), intr-un raport transmis recent, ca intentioneaza sa reia platile in Bitcoin pentru automobilele sale electrice. Miliardarul Elon Musk, CEO al SpaceX si Tesla, a retestat duminica impactul declaratiilor sale asupra pietei cripto, postand un tweet in care a marturisit internautilor ca nu detine nicio moneda shiba inu, vedeta” cripto a ultimelor zile, si ca detine doar bitcoin, ether si dogecoin.

Luni, 25 octombrie, Bitcoin a crescut cu 4.000 de dolari, la un maxim al zilei de circa 63.500 dolari dupa ce in week-end pierduse pragul de 60.000 de dolari. Analistii au pus aceasta revenire a pretului criptomonedei pe seama „ajutorului” venit din partea lui Musk, a carui companie, Tesla, detine in bilant Bitcoin in valoare de 1,5- 2 miliarde dolari.

Mai mult decat atat, intr-o declaratie trimestriala aferenta lunii septembrie (trimestrul III din 2021) la Comisia pentru Valori Mobiliare si Burse (SEC) din SUA, compania a dat de inteles ca Tesla intentioneaza sa reia achizitiile in active digitale, scrie cointelegraph.com

Compania si-a exprimat, de asemenea, credinta pe termen lung in criptoactivele ca depozit de valoare si mijloc de plata.

Tesla recunoaste ca a tranzactionat Bitcoin: Am avut castiguri de 128 milioane dolari tranzactii cu bitcoin

Credem in potentialul pe termen lung al activelor digitale atat ca investitie, cat si ca alternativa lichida la numerar„, se arata in documentul transmis SEC si publicat pe pagina web a companiei ir.tesla.com.

Pe parcursul primelor noua luni ale anului incheiate la 30 septembrie 2021, am plasat un total de 1,50 miliarde de dolari in bitcoin. In plus, pe parcursul primelor trei luni ale anului, pana la 31 martie 2021, am acceptat bitcoin ca plata pentru vanzarile anumitor produse ale noastre in anumite regiuni, in conformitate cu legile aplicabile si am suspendat aceasta practica in mai 2021. Este posibil sa reluam in viitor practica de tranzactionare in criptomonede („active digitale”) pentru produsele noastre si serviciile noastre (…).

In prezent contabilizam toate activele digitale detinute ca urmare a acestor tranzactii ca active necorporale cu durata nedeterminata, in conformitate cu ASC 350 Intangibile — fondul de comert si altele. Avem proprietatea si controlul asupra activelor noastre digitale si este posibil sa folosim servicii de custodie terta parte pentru a le securiza.

(…)

In primul trimestru al anului 2021, am investit un total de 1,50 miliarde USD in bitcoin si am acceptat bitcoin ca forma de plata pentru vanzarile unora dintre produsele noastre, (…) insa am suspendat aceasta practica in mai 2021. Credem in potentialul pe termen lung al activelor digitale, atat ca investitie, cat si ca alternativa lichida la numerar. Ca in cazul oricarei investitii si in concordanta cu modul in care gestionam numerarul bazat pe fiat si conturi echivalente de numerar, ne putem creste sau reduce detinerile de active digitale in orice moment, in functie de nevoile afacerii si de viziunea noastra asupra pietei si a conditiilor din mediul de afaceri. (…) In perioada de noua luni incheiata la 30 septembrie 2021, am inregistrat pierderi din deprecierea activului digital de aproximativ 101 milioane USD, rezultate din modificari ale valorii contabile a bitcoinului pe care il detinem si castiguri de 128 milioane USD din anumite vanzari de bitcoin pe care le-am initiat”

Elon Musk a declansat raliuri pentru token-urile Shiba Inu si Dodgecoin prin tweet-urile sale

De cateva ori pe parcursul anului 2021, pretul unui altcoin numit Shiba inu a parut sa creasca dupa ce Musk a postat in mod repetat imagini cu catelul sau shiba inu pe Twitter, scrie CNBC.

Dar, duminica, Musk a clarificat ca nu detine nicio moneda shiba inu si ca detine doar bitcoin, ether si dogecoin. — Asta e, spuse el.

Asa cum am mai spus, nu pariati ferma pe cripto! Adevarata valoare este construirea de produse si furnizarea de servicii semenilor tai, nu bani sub orice forma”, a postat Musk pe Twitter, potrivit cnbc.com

Musk a confirmat, de asemenea, ca detine bitcoin, ether si dogecoin in iulie, in timpul conferintei „The B-Word”.

Duminica, el a explicat de ce sustine dogecoin, o criptomoneda care a inceput ca o gluma in 2013. Pentru Musk, totul a inceput dupa ce a auzit de criptomoneda de la angajatii sai, a spus el.

Tesla a acceptat in primele luni ale anului Bitcoin ca plata pentru achizitiile de vehicule electrice. Cu toate acestea, Elon Musk a retras rapid sprijinul pentru Bitcoin, dupa ce compania sa s-a confruntat cu critici legate de consumul enorm de energie pe care il presupune minarea criptomonedei, lucru incompatibil cu strategia „verde” a Tesla. In iunie, CEO-ul Elon Musk a indicat ca Tesla va lua in considerare reluarea suportului pentru platile Bitcoin odata ce cel putin jumatate din rata hash-ului retelei Bitcoin este alimentata de energie regenerabila.

Raportul catre SEC pe Trimestrul III al anului 2021 vine pe fondul stirilor ca deja capitalizarea pietei Tesla a depasit 1 trilion de dolari dupa ce a incheiat un acord de referinta cu compania de inchirieri auto Hertz. Pretul actiunilor Tesla a crescut, de asemenea, cu aproximativ 1.000 dolari pentru prima data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole