TAXELE SE POT ACHITA IN BITCOIN SI ETHER – Prima administratie care accepta plata impozitelor in criptomonede

1862
Administratia Cantonului Zug anunta ca elvetienii isi pot plati taxele utilizand criptomonedele Bitcoin si Ether

Taxele se pot achita in Bitcoin si Ether. Capitala neoficiala a finantelor globale, Elvetia, face pasi rapizi in includerea criptomonedelor in circuitul public. Administratia Cantonului Zug anunta ca elvetienii isi pot plati taxele utilizand criptomonedele Bitcoin si Ether incepand cu anul viitor.

Supranumit Crypto Valley, Cantonul Zug este un pol al inovatiei in domeniul blockchain si al tehnologiilor criptografice, iar administratia financiara a cantonului a anuntat deja solutia tehnica pe care o va folosi pentru ca plata impozitelor sa nu fie afectata de volatilitatea valutelor virtuale.

Cantonul Zug gazduieste un numar mare de companii din industria criptografica, fiind supranumit Crypto Valley, si vizeaza o pozitionare de „pionier” in cercetarea si inovarea asociata tehnologiilor blockchain, asa cum Statele Unite s-au pozitionat ca lider in domeniul inteligentei artificiale, declansand „fenomenul” Sillicon Valley.

Este important pentru noi sa promovam si sa simplificam in continuare utilizarea criptomonedelor in viata de zi cu zi”, spune directorul financiar Heinz Tannler, adaugand: „Permitand plata impozitelor cu Bitcoin sau Ether, facem un mare pas in aceasta directie”.

Cu acest pas, Cantonul Zug devine astfel prima administratie care ofera optiunea de a plati impozite cu criptomonede. Acest nou mijloc de plata va fi acceptat de administratia fiscala cantonala din februarie 2021, informeaza https://www.bitcoinsuisse.com/news/canton-zug-accept-cryptocurrencies-for-tax-payment-in-2021.

Decontarea impozitului prin criptomoneda va fi disponibila atat companiilor, cat si persoanelor fizice pana la o suma de 100.000 franci elvetieni (aproximativ 110.000 de dolari). Nu vor fi acceptate plati partiale. In urmatoarele saptamani va avea loc un pilot pentru a testa procesele, astfel incat totul sa fie pregatit pentru urmatorul sezon fiscal care incepe in februarie 2021.

Companiile care dezvolta tehnologii in domeniul criptomonedelor, sustinute de guvernul elvetian

Cantonele elvetiene fac demersuri pentru a atrage firme si start-up-uri din domeniile Fintech, blockchain si criptomonede, fiind sustinute de o legislatie care vizeaza includerea criptomonedelor in circuitul financiar. O asociatie recent constituita in Zug, „Asociatia Crypto Valley”, se descrie ca fiind „o asociatie independenta, sustinuta de guvern, infiintata pentru a beneficia din plin de punctele forte ale Elvetiei care ii permit sa construiasca cel mai important ecosistem din lume de blockchain si tehnologii criptografice”, se arata pe site-ul guvernamental https://www.loc.gov/law/help/cryptocurrency/switzerland.php

Cum se face efectiv plata impozitelor in monede virtuale: solicitarea unui cod QR prin intermediul administratiei fiscale

Pentru a putea oferi decontarea impozitelor cu criptomonede, Departamentul de Finante din Zug lucreaza impreuna cu Bitcoin Suisse, o companie cu sediul in Cantonul Zug. Cei care doresc sa plateasca o factura fiscala cu criptomonede pot contacta biroul fiscal cantonal. Apoi li se va furniza codul QR necesar pentru plata, cel mai adesea prin e-mail.

Directorul financiar Heinz Tannler declara clar: „Nu asumam niciun risc cu aceasta noua metoda de plata, deoarece primim intotdeauna suma in franci elvetieni, chiar daca plata se face in Bitcoin sau Ether.” Astfel, volatilitatea cursurilor de schimb cripto nu are nicio influenta asupra platii finale in franci elvetieni.

Administratia financiara colaboreaza cu Bitcoin Suisse pentru tehnologiile de tranzactionare

Departamentul de Finante din Zug a decis sa colaboreze cu Bitcoin Suisse, o companie de servicii cripto-financiare fondata in 2013. Bitcoin Suisse aduce mai mult de sapte ani de experienta in tehnologia criptografica si plati in parteneriatul cu Cantonul Zug. „Combinatia dintre tehnologia de tranzactionare clasica si tranzactiile cu criptomonedele ne permite sa oferim o buna experienta de utilizare contribuabilului si sa oferim un serviciu fiabil Cantonului Zug”, a declarat Dr. Arthur Vayloyan, CEO Bitcoin Suisse.

Bitcoin Suisse a contribuit la modelarea ecosistemului cripto si blockchain din Elvetia si a fost o forta motrice in dezvoltarea „Crypto Valley” si „Crypto Nation Elvetia”. In calitate de intermediar financiar elvetian reglementat, care se afla in prezent in faza de licentiere pentru licenta bancara elvetiana si din Liechtenstein, Bitcoin Suisse ofera intermediere primara, custodie a portofelelor electronice, plati criptografice, imprumuturi garantate, miza, tokenizare si alte servicii cripto-financiare pentru clienti privati si institutionali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

liternet