TAXE SI IMPOZITE MAI MARI IN BUCURESTI – Majorare de peste 13% incepand din 2024. Locuitorii Capitalei vor scoate mai multi bani din buzunar

396

sursa foto: facebook Nicusor Dan

Taxele si impozitele locale vor fi majorate cu 13,8% in Bucurestiul condus de Nicusor Dan (foto) incepand din 2024, dupa ce Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat joi, 27 aprilie 2023, un proiect care prevede aceste lucruri.

Hotararea a fost adoptata cu 31 de de voturi „pentru”, o abtinere si 19 „impotriva”.

Potrivit stiri.tvr.ro, in cazul mijloacelor de transport hibride, impozitul se reduce cu 95%. Bonificatia pentru plata anticipata, pana pe 31 martie, a impozitului/taxei pe cladiri, pe teren si impozitului pe mijloacele de transport datorate de contribuabili pentru intregul an este de 10%.
Pentru un apartament cu trei camere, impozitul va fi mai mare cu 40 de lei. Si soferii vor plati mai mult in functie de capacitatea cilindrica a masinii, arata digi 24: pentru cele cu un motor mic taxele cresc cu 10 lei, in timp ce diferentele depasesc 700 de lei pentru masinile puternice. Bucurestenii vor plati mai mult si pentru parcarea de resedinta. Astfel, cei care locuiesc in zona A si care platesc 600 de lei pe an, din 2024 vor scoate din buzunar 683 lei. Pentru cei care locuiesc in zona B, tariful crește de la 500 la 569 lei.

Rata inflatiei

Potrivit prevederilor Codului fiscal, in cazul oricarui impozit sau taxe locale care consta intr-o anumita suma in lei sau care este stabilita pe baza unei anumite cifre in lei, sumele respective se indexeaza anual, pana pe 30 aprilie, de consiliile locale, tinand cont de rata inflatiei pentru anul fiscal anterior, comunicate pe site-urile oficiale ale Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Conform adresei Ministerului Dezvoltarii, pentru 2022 rata inflatiei este 13,8%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole