TAXA DE PARCARE IN CAPITALA – Nicusor Dan vine cu explicatii. Motivul pentru care bucurestenii vor trebui sa plateasca. Cel mai mare tarif este de 10 lei pe ora

793

sursa foto: facebook Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, vine cu explicatii despre taxa de parcare care va intra in vigoare din 15 august, cel mai mare tarif fiind de 10 lei pe ora, iar cel mai mic 2,5 lei, in functie de zona.


Edilul sustine ca scopul nu este acela de a strange bani la buget, ci de a elibera zone foarte aglomerate din Bucuresti si a stimula oamenii sa foloseasca transportul public, pentru a avea un mediu mai curat.

Primarul Capitalei a precizat la b1tv ca in orasele occidentale banii colectati din taxele de parcare reprezinta 7-8% din bugetul local, dar ca aceasta situatie nu este valabila si in Bucuresti, estimarile pentru primul an fiind de circa 10 milioane de lei colectati din aceste taxe.
Nu asta este scopul (de a strange bani din parcari – n.r.). Scopul este de a elibera zone foarte aglomerate din Bucuresti, de a stimula oamenii sa foloseasca transportul public, de a avea, implicit, un mediu mai curat”, a declarat Nicusor Dan.

Parcarile „la bordura”, gratuite

El a adaugat ca nu este normal ca in unele zone sa existe parcari cu plata goale si trotuare in apropiere pline cu masini, in aceste situatii Politia Capitalei si Politia Locala urmand sa ia masuri.
Primarul a mai spus ca parcarile „la bordura” vor fi in continuare gratuite, acolo unde exista semnul care arata ca parcarea este permisa, municipalitatea avand intentia de a extinde zona cu „parcari albastre” si pe o serie de strazi adiacente zonei centrale a Bucurestiului.
In ceea ce priveste incurajarea transportului public, Nicusor Dan a aratat ca Primaria Capitalei va achizitiona cate 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice si 100 de troleibuze, pentru modernizarea parcului auto.

Taxa intra in vigoare din 15 august

Suma platita din 15 august pentru parcarea in Bucuresti va fi diferita in functie de zona. Vor exista tarife orare, dar si mai multe feluri de abonamente.

Primaria Bucuresti a stabilit trei zone.

ZONA 0

-aria delimitata de strazile:
Piata CA Rosetti – Str. Tudor Arghezi – Str. Dr. Dimitrie G Gerota – Str. Jean Louis Calderon – Strada CA Rosetti – Bdul. Nicolae Balcescu – Str. Ion Campineanu – Calea Victoriei – Splaiul Independentei – Str. Halelor – Piata Unirii – Bdul. Unirii – Bdul. Mircea Voda – Str Matei Basarab – Bdul. Hristo Botev – Piata CA Rosetti.

ZONA 1

-aria cuprinsa intre ZONA 0 si strazile:
Piata Francofoniei – Calea 13 Septembrie – Sos. Panduri – Bdul. Geniului – Sos. Cotroceni – Splaiul Independentei – Bdul. Mihail Kogalniceanu – Str. Vasile Parvan – Str. Berzei – Str. Garii de Nord – Piata Garii de Nord – Calea Grivitei – Sos. Nicolae Titulescu – Bdul. Banul Manta – Bdul. Ion Mihalache – Str. Aviator Popisteanu – Bdul. Expozitiei – Str. Parcului – Str. Tipografilor – Sos. Bucuresti_Ploiesti – Bdul. Aerogarii – Str. Nicolae G Caranfil – Bdul. Beijing – Bdul. Mircea Eliade – Calea Floreasca – Str. Polona – Str. Mihai Eminescu – Str. Traian – Bdul Pache Protopopescu – Sos. Mihai Bravu – Str. Traian Popovici – Calea Dudesti – Bdul. Octavian Goga – Str. Nerva Traian – Bdul. Gheorghe Sincai – Str. Lanariei – Calea Serban Voda – Bdul. Marasesti – Piata Libertatii – Str. Mitropolit Nifon – Piata Regina Maria – Bdul. Libertatii – Piata Francofoniei.

ZONA 2

-aria cuprinsa intre ZONA 1 si limita administrativa a Municipiului Bucuresti
​ Tarifele
Tarifele platite catre Compania Municipala Parking Bucuresti S.A. vor fi de tip orar sau abonament.
​ ​Tarifele orare vor fi practicate in intervalul 7-23, de luni pana vineri:
Zona 0 – 10 lei pe ora
Zona 1 – 5 lei pe ora
Zona 2 – 2,5 lei pe ora
Tariful pentru zona 0 si pentru zona 1 se aplica pentru primele 2 ore de utilizare a locului de parcare, iar dupa expirarea acestei durate se va aplica masura suprataxarii, cu un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar, pentru fiecare ora de depasire (click aici pentru a citi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole