Grid star
punguta cu doi bani

Taxa de solidaritate pe veniturile marilor companii

Se va aplica, sau nu, taxa de solidaritate? Un subiect extrem de dezbatut in ultima perioada. Partidul Social Democrat condus de Marcel Ciolacu, cea mai mare formatiune politica din Romania, vrea acest lucru.

PSD anunta ca promoveaza, fara rezerve, principiul unei taxe de solidaritate pe veniturile marilor companii, pentru ca o astfel de masura este absolut necesara in contextul actual in care populatia si firmele mici se confrunta cu o crestere substantiala a preturilor. Social-democratii spun ca nu pot ramane indiferenti cand vad ca sunt companii care speculeaza situatia economica actuala si se imbogatesc pe seama celor care muncesc din greu.
Taxa de solidaritate propusa de PSD vizeaza exclusiv companiile mari, cu venituri de peste 100 de milioane de euro, "care isi diminueaza artificial profiturile, cu scopul vadit de a-si reduce obligatiile fata de bugetul de stat”.
Aceste firme cu venituri foarte mari au obligatia de a plati un impozit pe profit echivalent cu macar 1% din cifra lor de afaceri, asa cum platesc toate firmele mici din Romania, arata social-democratii. PSD precizeaza ca este de acord cu mentinerea impozitului pe profit de 16%, insa valoarea acestuia platita de marile companii nu trebuie sa fie mai mica de 1% din cifra lor de afaceri.
"Mentionam ca in niciun moment PSD nu a luat in calcul o crestere a impozitului pe dividende.
PSD sustine, de asemenea, reducerea impozitarii muncii si cresterea veniturilor angajatilor. Veniturile romanilor trebuie sa creasca astfel incat toti sa aiba un trai decent. Nu este corect ca factura crizelor sa fie platita de cetateni, in timp ce doar unii prospera. Iar pentru Partidul Social Democrat pe primul loc sunt oamenii si economia romaneasca.
Obiectivul PSD este de a sprijini populatia vulnerabila, cu o atentie suplimentara acordata categoriilor active, respectiv salariatilor cu venituri mici si medii, care prin munca contribuie cel mai mult la dezvoltarea economica a tarii. Modelul fiscal propus de PSD are in vedere scaderea taxelor pe aceste salarii, astfel incat sa ramana mai multi bani in buzunarele acestor angajati.
Nu in ultimul rand, PSD considera ca statul trebuie sa sprijine IMM-urile, fermele agricole si infrastructura critica, in principal scolile si spitalele, astfel incat acestea sa isi poata instala cat mai rapid sisteme proprii de producere a energiei din surse regenerabile. Romania are la dispozitie 12 miliarde euro, bani europeni, din Fondul de Modernizare, pentru atingerea acestui obiectiv”,
precizeaza PSD.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani