TAXA DE PARCARE IN BUCURESTI – Viceprimarul Capitalei vrea revizuirea tarifelor. Suma propusa

560

sursa foto: bizbrasov.ro

Dupa anuntarea aplicarii noului regulament de parcare din Bucuresti incepand cu 15 august, cea mai mare taxa fiind de 10 lei pe ora, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, anunta ca va initia in proiect privind revizuirea tarifelor.

Bujduveanu vrea Comasarea Zonelor 0 si 1 si stabilirea unui tarif, in valoare de 5 lei/ora pentru toate parcarile publice din zona centrala (interiorul inelului central de circulatie). Potrivit regulamentului care va intra in vigoare in 15 august, tariful pentru zona 0 este de 10 lei pe ora, 5 lei pentru zona 1 si 2,5 lei pentru zona 2.

Bujduveanu vrea si transformarea parcarilor publice din zona centrala in parcari de resedinta, pe timpul noptii, in intervalul orar 19.00 – 07.00, dar si le alocarea, pe baza de abonament de noapte lunar, in valoare de 50 lei pe luna, rezidentilor din zona centrala.
Viceprimarul scrie pe facebook ca „reducem si valoarea abonamentului lunar pentru zona 1, la o valoare suportabila de catre populatie. Cu acest tip de abonament, posesorii de masini vor putea utiliza intr-o luna, in intervalul orar 07.00-19.00 – spatiile de parcare in oricare din zonele 1 sau zona 2”.

Iata anuntul lui Stelian Bujduveanu:

„Vreau sa fac niste precizari importante legate de subiectul parcarilor si a regulilor de parcare din Bucuresti: Obiectivul principal al acestei initiative este acela de a ELIBERA DOMENIUL PUBLIC de masini parcate neregulamentar!
Nemultumirile exprimate public vin mai ales din partea unei minoritati, acei ”privilegiati” care parcheaza oriunde, oricand si oricat timp considera ”domniile lor”. Blocheaza statii de autobuz, banda de circulatie sau trotuare, pe principiul ”ca se poate!”.
Ei bine, Nu se poate asa!
Domeniul public apartine tuturor. Ocuparea domeniului public dupa bunul plac NU este o optiune! Regulile pe care le impunem sunt VECHI! Noutatea este ca RESTABILIM ORDINEA in Bucuresti:
Intotdeauna a fost interzisa parcarea pe trotuare!
Intotdeauna ocuparea locului de parcare public se face contra cost!
Foarte rar au fost aplicate sanctiuni pentru nerespectarea regulilor de oprire/stationare / parcare pe drumurile publice.

200 lei amenda

Intre 1 si 15 august 2022, Politia Locala a Municipiului Bucuresti, Brigada Politiei Rutiere a Capitalei si Compania Municipala de Parking desfasoara o ampla actiune de informare a soferilor referitor la regulile de parcare in Bucuresti.
Regulile sunt simple si clare:
Parchezi pe trotuare sau pe carosabil, in dreptul indicatoarelor de restrictii – risti penalitate conform Codului Rutier.
Parchezi in locuri publice de parcare si nu platesti – risti suprataxa de 200 de lei.
Utilizeaza locurile de parcare si efectueaza plata.
Acestea sunt regulile si le vom aplica cu strictete. Incepand din 15 august 2022.

Schimbarile dorite

Astazi avem 12.190 de locuri de parcare in zona centrala. In fiecare luna, numarul acestor locuri de parcare va creste cu cateva sute. Pana anul viitor estimam un numar de 30.000 de locuri de parcare in zona centrala, in interiorul inelului central de circulatie.
Nou! Pentru a incuraja utilizarea corecta a domeniului public de catre soferi voi initia, chiar din aceasta luna, un proiect de revizuire a tarifelor, astfel:
-Comasarea Zonelor 0 si 1 si stabilirea unui TARIF UNIC, in valoare de 5 lei/ora pentru toate parcarile publice din zona centrala (interiorul inelului central de circulatie);
-Transformam parcarile publice din zona centrala in parcari de resedinta, pe timpul noptii, in intervalul orar 19.00 – 07.00 si le alocam, pe baza de ABONAMENT LUNAR DE NOAPTE, in valoare de 50 lei pe luna, rezidentilor din zona centrala;
-Reducem si valoarea abonamentului lunar pentru zona 1, la o valoare suportabila de catre populatie. Cu acest tip de abonament, posesorii de masini vor putea utiliza – intr-o luna, in intervalul orar 07.00-19.00 – spatiile de parcare in oricare din zonele 1 sau zona 2. Restabilim ordinea in trafic, crestem numarul de locuri de parcare.
Lucram, zi de zi, pentru a creste calitatea serviciilor publice din Bucuresti”.

Tarifele aplicate din 15 august

Pana cand, si daca proiectul viceprimarului va fi aprobat, suma platita din 15 august pentru parcarea in Bucuresti va fi diferita in functie de zona. Vor exista tarife orare, dar si mai multe feluri de abonamente.

Primaria Bucuresti a stabilit trei zone.

ZONA 0

-aria delimitata de strazile:
Piata CA Rosetti – Str. Tudor Arghezi – Str. Dr. Dimitrie G Gerota – Str. Jean Louis Calderon – Strada CA Rosetti – Bdul. Nicolae Balcescu – Str. Ion Campineanu – Calea Victoriei – Splaiul Independentei – Str. Halelor – Piata Unirii – Bdul. Unirii – Bdul. Mircea Voda – Str Matei Basarab – Bdul. Hristo Botev – Piata CA Rosetti.

ZONA 1

-aria cuprinsa intre ZONA 0 si strazile:
Piata Francofoniei – Calea 13 Septembrie – Sos. Panduri – Bdul. Geniului – Sos. Cotroceni – Splaiul Independentei – Bdul. Mihail Kogalniceanu – Str. Vasile Parvan – Str. Berzei – Str. Garii de Nord – Piata Garii de Nord – Calea Grivitei – Sos. Nicolae Titulescu – Bdul. Banul Manta – Bdul. Ion Mihalache – Str. Aviator Popisteanu – Bdul. Expozitiei – Str. Parcului – Str. Tipografilor – Sos. Bucuresti_Ploiesti – Bdul. Aerogarii – Str. Nicolae G Caranfil – Bdul. Beijing – Bdul. Mircea Eliade – Calea Floreasca – Str. Polona – Str. Mihai Eminescu – Str. Traian – Bdul Pache Protopopescu – Sos. Mihai Bravu – Str. Traian Popovici – Calea Dudesti – Bdul. Octavian Goga – Str. Nerva Traian – Bdul. Gheorghe Sincai – Str. Lanariei – Calea Serban Voda – Bdul. Marasesti – Piata Libertatii – Str. Mitropolit Nifon – Piata Regina Maria – Bdul. Libertatii – Piata Francofoniei.

ZONA 2

-aria cuprinsa intre ZONA 1 si limita administrativa a Municipiului Bucuresti
​ Tarifele
Tarifele platite catre Compania Municipala Parking Bucuresti S.A. vor fi de tip orar sau abonament.

​Tarifele orare vor fi practicate in intervalul 7-23, de luni pana vineri:

Zona 0 – 10 lei pe ora
Zona 1 – 5 lei pe ora
Zona 2 – 2,5 lei pe ora
Tariful pentru zona 0 si pentru zona 1 se aplica pentru primele 2 ore de utilizare a locului de parcare, iar dupa expirarea acestei durate se va aplica masura suprataxarii, cu un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar, pentru fiecare ora de depasire (click aici pentru a citi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

liternet