TAXA AUTO – Pozitia ministrului Mediului: „Poluatorul plateste”

1078

Ministrul Mediului Barna Tanczos anunta ca in contextul poluarii din Bucuresti, dar nu numai, este nevoie de masuri prin care in anumite zone sa se interzica, pe anumite perioade, sau pe anumite zile, accesul cu masini personale.

Ministrul afirma ca trebuie dezbatut si la nivelul Bucurestiului posibilitatea de introducere a unor tarife, taxe diferentiate in functie de gradul de poluare al fiecarei masini.

Potrivit lui Barna, citat de Agerpres, dezbaterea si asumarea deciziei trebuie sa se intample la nivelul comunitatii care sufera cel mai mult de la poluare:

„Trebuie sa avem tot timpul in vedere acel principiu: ‘poluatorul plateste’. Am propus la nivel national o dezbatere. Ar fi anormal ca pentru poluarea din Bucuresti sa punem sa plateasca un cetatean care locuieste intr-un sat, intr-o comuna, in varful muntelui, unde aerul este curat, circula cu o masina relativ putin si oricum nu polueaza cat polueaza persoana care zi de zi trebuie sa circule zeci de kilometri in Bucuresti sau in jurul Bucurestiului”.

1 comentariu la “TAXA AUTO – Pozitia ministrului Mediului: „Poluatorul plateste”

  1. Sunt posesor de autoturism și sunt de acord să se plătească în funcție de cât poluezi și reședință sau tranźit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole