TARA EUROPEANA CARE ANUNTA CA VA ACCEPTA PLATILE IN BITCOIN – Detinatorii de active digitale vor putea achita serviciile publice in criptomonede

463

sursa foto: coinedition

Liechtenstein intentioneaza sa permita platile in Bitcoin pentru mai multe servicii publice, a declarat premierul Daniel Risch pentru cotidianul german Handelsblatt. Principatul cu capitala la Vaduz ar urma sa detina depozite in Bitcoin, insa va converti imediat criptomonedele in franci elvetieni, pentru a evita riscurile derivate din volatilitatea activului digital.

Gilda Popa

Optiunea de plata cu Bitcoin se apropie”, a declarat Risch, fara a preciza cand se va intampla in acest lucru.

Daniel Risch, care este si ministru de Finante in Liechtenstein, a precizat ca in prezent este evaluata si optiunea de a investi rezervele de stat in Bitcoin, relateaza CoinTelegraph.

Rezervele Liechtenstein, care sunt in principal investite pe piata de capital, se ridica in prezent la 2,23 miliarde de franci elvetieni (2,51 miliarde de dolari), a informat Handelsblatt, citand declaratia ministrului de Finante.

Criptomonedele cum ar fi Bitcoin sunt inca prea riscante, dar aceasta evaluare se poate schimba, desigur”, a declarat Risch.

Liechtenstein face parte din Spatiul Economic European, desi nu este membru al Uniunii Europene, unde s-ar putea aplica regulamentul UE privind pietele de cripto-active (MiCA). Aceasta claritate de reglementare ar putea atrage mai multe firme cripto in regiune.

Legea Blockchain din Liechtenstein, adoptata inca din 2019

Similar cu Gibraltar si Insula Man, Lichtenstein a devenit un hub cripto in conditiile in care Legea Blockchain din Liechtenstein, care a fost adoptata in 2019, a furnizat o reglementare clara a sectorului cripto.

Liechtenstein este adesea considerat o parte a „Crypto Valley” europeana, alaturi de mai multe cantoane din Elvetia. Activitatea de reglementare in Liechtenstein se concentreaza in primul rand pe asigurarea securitatii juridice pentru toti jucatorii pietei cripto. Astfel, in timp ce autoritatea de reglementare Financial Market Authority Liechtenstein (FMA) faciliteaza in mod activ dezvoltarea si adoptarea tehnologiilor blockchain si descentralizate, exista cerinte nationale de licentiere in vigoare pentru anumite activitati.

Liechtenstein s-a dovedit a fi o jurisdictie atractiva pentru proiectele de infrastructura blockchain la scara medie si mare, in conditiile in care securitatea juridica este asigurata, iar regulile stricte de licentiere sunt confortabile pentru companiile mari, spre deosebire de startup-urile mici.

Ultimele articole