Grid star
criptomonede

TARA CARE VREA SA COMBATA CORUPTIA CU TEHNOLOGIA BLOCKCHAIN – Ce rol ar putea avea "contractele inteligente” in devoalarea politicienilor corupti

Transparenta din spatele tehnologiei blockchain ar putea imbunatati reteaua financiara a micului stat insular Puerto Rico si chiar ar putea reduce coruptia, crede parlamentarul puertorican Rafael Hernandez. Mai multe tari din America Centrala si de Sud si-au exprimat intentia de a incuraja industria cripto, in speranta ca aceasta le va imbunatati situatia financiara, dar coruptia este pentru prima data pe lista beneficiilor invocate de politicieni.

Presedintele Camerei Reprezentantilor din Puerto Rico, Rafael "Tatito” Hernandez, a declarat recent ca industria blockchain in crestere ar putea aduce mai multa responsabilitate si transparenta sectorului public, scrie cryptopotato.com. El si-a exprimat, de asemenea, sperantele ca natiunea sa ar putea deveni unul dintre hub-urile cripto importante ale lumii.

Cum ar putea fi utilizate "contractele inteligente” in administratia locala

Cu doar cateva zile in urma, primarul municipiului Cataño a pledat vinovat ca a acceptat peste 100.000 de dolari mita si ceasuri de lux in schimbul unor contracte pe bani publici de milioane de dolari.

Intr-un interviu recent pentru Bloomberg, Rafael "Tatito” Hernandez a spus ca va incepe sa se intalneasca cu experti din sectorul blockchain si sa discute despre crearea "contractelor inteligente” in administratia locala. Potrivit acestuia, transparenta din spatele tehnologiei ar putea imbunatati reteaua financiara din Puerto Rico si chiar ar putea reduce nivelul de coruptie.

"Avem o problema reala de credibilitate. Si asta ar putea fi o parte a solutiei”, a sustinut seful Camerei Reprezentantilor din Puerto Rico in interviul pentru Bloomberg.

Hernandez a adaugat ca aceste intalniri cu reprezentantii industriei cripto vor face, de asemenea, parte dintr-o misiune mai ampla de a transforma Puerto Rico intr-un hub pentru activele digitale si inovatia blockchain. Taxele mici din micul stat din Caraibe si faptul ca tranzactionarea cu Bitcoin si altcoins nu este subiect de impozitare au atras recent mii de noi rezidenti.

Hernandez considera ca localnicii ar trebui sa se concentreze si pe industria criptomonedei, deoarece ar putea crea oportunitati de munca si ar putea stabili un stil de viata mai bun pentru ei.

"In anii 60 si 70, aveam nisa productiei. Aceasta este o noua nisa, o noua oportunitate de a crea locuri de munca”, a spus Hernandez.

Cuba are la randul sau planuri cu industria cripto

La inceputul acestui an, o alta insula din Caraibe – Cuba – a anuntat planuri de a examina adoptarea criptomonedei ca instrument de plata pentru a depasi turbulentele financiare din tara.

Presedintele Miguel Diaz Canel a promis ca va "continua sa informeze publicul” cu privire la orice decizie in aceasta chestiune. Cu toate acestea, el a pus populatia in garda cu privire la inselatoriile cripto in curs de desfasurare pe insula, numindu-le "scheme piramidale de investitii”.

In 2019, autoritatile cubaneze au facut un anunt similar cu privire la modul in care criptomonedele ar putea face fata problemelor monetare ale tarii.

"Ne gandim sa studiem aplicarea criptomonedelor in chestiuni comerciale nationale si internationale. Masuri de acest tip ne pot permite sa mergem mai departe. Trebuie sa cautam mijloace alternative pentru a rezolva problemele economice”, a declarat ministrul Economiei si Planificarii la acel moment.

Si El Salvador a facut cativa pasi cruciali in ce priveste adoptia criptomonedelor, anuntand in septembrie 2021 ca Bitcoin devine mijloc legal de plata, alaturi de dolarul american. Presedintele Nayib Bukele a anuntat recent ca a vandut rezerva de aur a tarii pentru a cumpara Bitcoin si, de atunci, anunta periodic noi achizitii de criptomoneda.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani