TAINA DE LA BERE – Vasile Dancu, Sorin Grindeanu si Marcel Ciolacu au iesit la un pahar. Numirea lui Vasile Dancu la varful PSD genereaza rasmerita printre social-democrati. Ce s-a discutat la bere? (Foto)

5791

S-a adeverit ceea ce s-a vehiculat in ultimele luni! Vasile Dancu, sociolog, fost vicepremier, ministru al Dezvoltarii si strateg in politicile Statului a ajuns in conducerea Partidului Social Democrat. Presedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anuntat joi, 30 iulie 2020, numirea lui Vasile Dancu in functia de „presedinte interimar” al Consiliului National al PSD. Revenirea lui Vasile Dancu in PSD are loc dupa ce in sedinta Comitetului Executiv National (CEx) de joi s-a supus la vot propunerea de numire a lui Dancu, fiind exprimate un numar de 48 de voturi pentru si un vot impotriva.

Pana aici toate par bune, numai ca, din informatiile pe care le avem, in interiorul CEx-ului PSD au existat discutii aprinse fata de numirea lui Dancu, lideri social-democrati printre care ii enuntam pe Niculae Badalau, Marian Oprisan, Dumitru Buzatu sau Marian Mina, criticand aceasta decizie. Dupa indelungi discutii, acestia si-au exprimat votul de sutinere pentru Dancu – Marian Mina votand impotriva numirii lui Vasile Dancu – stabilind in acelasi timp si data Congresului PSD, respectiv 22 august 2020.

Ramane asadar ca pana la Congres (daca se tine), Vasile Dancu sa fie cel care, in calitatea sa de presedinte al Consiliului National, fie el si interimar, sa se ocupe de coordonarea tuturor departamentelor partidului, fiind vazut ca „un motor de reforma, de restructurare a partidului”, cum insusi liderul PSD Marcel Ciolacu l-a prezentat in declaratia de presa sustinuta la finalul sedintei Comitetului Executiv al PSD.

Fotografia de la bere

Totusi, revenirea lui Dancu la varful PSD nu mai este atat de surprinzatoare. Mai ales daca tinem cont de fotografia in posesia careia Lumea Banilor a intrat si in care sunt suprinsi Vasile Dancu, presedintele PSD Marcel Ciolacu si fostul premier, actual presedinte ANCOM Sorin Grindeanu. Din datele pe care le avem, fotografia a fost realizata in data de 16 iulie 2020, in ziua in care Senatul dadea votul final pe vestita Lege a carantinarii.

Astfel cum reiese din imagine, in timp ce in Senat se dezbatea intens pe Legea carantinarii, Dancu, Ciolacu si Grindeanu se intretineau in discutii la o bere, peste drum de Parlament, la terasa The Garden de la hotelul JW Marriott din Bucuresti. Alaturi de acestia se mai afla o alta persoana a carei identitate a ramas neidentificata, fiind, din datele pe care le avem, unul dintre apropiatii lui Vasile Dancu.

Ce s-a discutat la acea masa de catre Grindeanu, Ciolacu si Dancu, nu stim, insa cu siguranta s-au facut niste strategii ale caror efecte se vor vedea in viitorul apropiat.

Fara alte comentarii, iata fotografia:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole