SUTE DE MILIOANE DE EURO PENTRU ROMGAZ – Achizitia pe care o face cel mai mare producator de gaze naturale din Romania

1601

sursa foto: Tribuna.ro

ROMGAZ, cel mai mare producator de gaze naturale din Romania, a semnat acordul de finantare, in valoare de 325 milioane de euro, cu Raiffeisen Bank, pentru finantarea partiala a achizitiei actiunilor companiei care detine 50% din drepturile si obligatiile aferente perimetrului Neptun Deep

ROMGAZ anunta ca va utiliza imprumutul pentru a finanta partial pretul de achizitie care se va plati pentru toate actiunile emise de Exxon Mobile Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), care detine 50% din drepturile si obligatiile aferente perimetrului Neptun Deep. Facilitatea de imprumut in valoare de 325 milioane euro are o perioada de scadenta de cinci ani si este corelata cu performanta financiara generala a ROMGAZ. Facilitatea, in care Raiffeisen Bank actioneaza in calitate de creditor, ofera ROMGAZ finantarea pentru planul sau de dezvoltare a resurselor, acoperind o parte a pretului de achizitie a tuturor actiunilor emise de EMEPRL.

Cresterea productiei de gaze

„Semnarea acestui acord de finantare este necesar realizarii unui obiectiv important asumat in Strategia ROMGAZ de dezvoltare pentru perioada 2021-2030, respectiv pentru finalizarea achizitiei actiunilor EMEPRL care detine 50% din drepturile si obligatiile aferente perimetrului Neptun Deep. Este un prim pas care dovedeste determinarea noastra de a mentine ROMGAZ drept cel mai important jucator pe piata de gaze din Romania si a ne pozitiona strategic in contextul actual geopolitic. Dezvoltarea si exploatarea, cat mai curand posibil, a zacamintelor cu potential comercial din perimetrul Neptun Deep vor asigura adaugarea la productia de gaze naturale a Romaniei a unor volume considerabile care vor sustine, fara doar si poate, securitatea in aprovizionarea cu gaze naturale a tarii”, a declarat directorul general al companiei, Aristotel Jude.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole