SUSTINEREA PERFORMANTEI SCOLARE: PREMIERUL SEMNEAZA – Hotarare pentru premierea celor mai buni elevi. Cati bani primesc (Document)

495

sursa foto: facebook Nicolae Ciuca

Guvernul are pe ordinea de zi a sedintei din 19 octombrie 2022 Proiectul de Hotarare privind aprobarea acordarii de stimulente financiare absolventilor care au obtinut media 10 la evaluarea nationala pentru absolventii clasei a VIII-a, sesiunea 2022, si la examenul national de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022.

Astfel, se acorda 1.000 de lei fiecarui absolvent al clasei a VIII-a care a obtinut media 10 la evaluarea nationala, sesiunea 2022, si 3.000 de lei fiecarui absolvent de liceu care a obtinut media 10 la examenul national de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022

Stimularea performantei scolare

Potrivit Notei de Fundamentare, scopul proiectului de act normativ consta in sustinerea activitatii de inalta performanta din invatamantul preuniversitar. Se urmareste crearea cadrului normativ al stimularii performantei scolare inalte din invatamantul preuniversitar, raspunzand cerintelor actuale determinate de schimbarile produse in legislatia si practica nationala si internationala.
Ministerul Educatiei arata ca in 2022, 239 absolventi de liceu au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat (222 la examenul national bacalaureat si 17 la examenul de bacalaureat german), sesiunea iuni-eiulie 2022, iar 237 absolventi de clasa a VIII-a au obtinut media 10 la evaluarea nationala.

Apreciere pentru genii

Tinand cont ca este vorba de tineri absolventi de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la invatatura, care au toate sansele sa continue sa obtina performante in invatamantul liceal, respectiv in invatamantul universitar, apreciem ca li se poate oferi un stimulent financiar care sa fie util in dezvoltarea lor ulterioara, in domeniul profesional si personal. In contextul mentionat anterior, apreciem ca performanta lor este exceptionala si merita evidentiata, stimulata si celebrata. Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor si o invitatie catre intreaga populatie scolara la un invatamant de performanta inalta”, se arata in proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole