SUSPENDAREA ZBORURILOR BLUE AIR – Premierul intervine. Explicatiile ministrului Mediului

1012

foto: .blueairweb.com

Compania aeriana Blue Air a anuntat marti, 6 septembrie 2022, ca va suspenda toate zborurile din Romania, pana luni, 12 septembrie, din cauza faptului ca toate conturile i-au fost blocate, din cauza unei popriri pe conturi din partea Ministerului Mediului.

Premierul Nicolae Ciuca a declarat, potrivit digi 24, ca a discutat cu ministrul Mediului, Tanczos Barna, dupa ce Blue Air a anuntat suspendarea zborurilor. Prim-ministrul a cerut solutii pentru a debloca situatia,

Explicatiile ministrului

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a precizat ca Blue Air nu a respectat legea, asa cum au facut-o celelalte companii aeriene, in privinta certificatelor de gaze cu efect de sera, iar acum trebuie sa deblocheze situatia si sa se adreseze Administratiei Fondului de Mediu pentru a obtine o reesalonare a datoriei de 28 de milioane de lei.
„S-a ajuns la aceasta situatie datorita faptului ca Blue Air nu a respectat legea”, a declarat, potrivit digi 24, Barna.

Poprire pe conturi

Blue Air anunta, potrivit antena 3, ca din cauza unei situatii „neprevazute”, constand in poprirea tuturor conturilor de catre Ministerul Mediului, compania se afla in imposibilitatea achitarii costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligata sa sisteze toate zborurile programate pentru plecare de pe aeroporturile din Romania, pana luni, 12 septembrie 2022. Administratia Fondului de Mediu a pus poprire pe conturi pentru ca Blue Air nu ar fi platit certificatele de CO2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole