STUDIU: NIVELUL DE ADOPTIE A CRIPTOMONEDEOR VA EXPLODA IN 3 ANI – Peste 75% dintre institutiile financiare vor sa implementeze servicii cripto in urmatoarele 36 de luni

436

Cel mai recent Raport cu privire la trendurile cripto in business si la nivel social al Ripple arata ca 76% dintre institutiile financiare intervievate in cadrul studiului intentioneaza sa foloseasca criptomonede in operatiunile lor in urmatoarele 36 de luni. Majoritatea acestor entitati, totusi, au spus ca vor adopta tehnologii blockchain si vor utiliza pe scara larga criptomonede in conditiile in care guvernele vor adopta in viitorul apropiat un cadru de reglementare adecvat.

Gilda Popa

In pofida faptului ca trei sferturi din institutiile financiare globale se pregatesc activ sa ofere servicii cripto clientilor, majoritatea entitatilor chestionate au spus ca nu au facut acest lucru deja din cauza lipsei unor reglementari adecvate, precum si a multiplelor escrocherii care au aparut in spatiul cripto in ultima vreme, arata studiul.

Este de remarcat, totusi, faptul ca o parte din aceste institutii financiare s-au transformat in HODLeri de-a lungul anilor, se precizeaza in studiu. 50% dintre reprezentatii acestor companii spun ca vad activele digitale ca pe o buna acoperire impotriva inflatiei, dar si ca pe „o moneda pentru efectuarea platilor sau ca un activ de imprumut sau garantie pentru imprumut” in primele trei motive care i-au determinat sa introduca criptomonede in bilant.

Analiza Ripple asupra tendintelor recente din industria cripto

De exemplu, mai multe companii detin criptomonede ca o acoperire impotriva inflatiei sau ca alternativa la obligatiuni. Exista si institutii financiare (altele decat companiile de tranzactionare de criptomonede) care doresc sa ofere servicii cripto clientilor lor (de afaceri sau consumatori). Companiile care ofera servicii de plati au introdus deja pe scara larga o componenta cripto. Doar in SUA sunt peste 2.300 de astef de organizatii precum PayPal, Microsoft, Whole Foods si chiar UNICEF, care au inceput sa accepte criptomoneda ca forma de plata si, desigur, au creat infrastructura care permite acest tip de plati. Unele dintre acestea isi platesc acum angajatii in criptomoneda”, se precizeaza in studiul citat.

La nivel regional, companiile si persoanele cu sediul in America Latina par cele mai interesate de industria cripto. 50% dintre acestea cred ca criptomonedele vor avea un impact masiv asupra economiei viitoare, in timp ce doar 35% dintre respondentii europeni impartasesc aceleasi ganduri.

Forumul Economic Mondial: 10% din PIB-ul global va fi tokenizat in 5 ani

Anticipam o crestere extraordinara a tokenizarii si nu suntem singuri in realizarea acestei predictii. Forumul Economic Mondial, de exemplu, proiecteaza ca 10% din PIB-ul mondial va fi tokenizat pana in 2027. Este o tendinta care va avea un impact puternic asupra afacerilor, guvernelor si indivizilor, dar in mod diferit”, se arata in raportul Ripple.

Studiul a mai aratat ca 20% dintre consumatorii globali ar cumpara doar criptomonede sustenabile din punct de vedere al consumului de energie. Cu toate acestea, studiul releva ca multi oameni nu stiu ce active digitale folosesc mecanismul de consens Proof-of-Work (POW) si care folosesc un mecanism de tip Proof-of-Stake (POS) sau orice alt protocol mai putin consumatoar de energie decat POW.

Un alt factor care ar putea sa stimuleze adoptarea criptomonedelor este atitudinea bancilor fata de acest sector si, desigur, serviciile oferite de entitatile bancare. 65% dintre respondenti au recunoscut ca ar fi mult mai inclinati sa investeasca in Bitcoin sau altcoins daca institutia lor financiara locala ofera astfel de servicii, in timp ce doar 17% au spus ca acest lucru nu ar conta.

NFT-urile legate de industria muzicii, jocurilor de noroc si sportului, in topul preferintelor

Cercetarea a abordat, de asemenea, tokenurile nefungibile (NFT) si monedele digitale ale bancilor centrale (CBDC). Ripple a remarcat ca interesul pentru obiectele de colectie digitale a „crescut vertiginos” in ultimele cateva luni. Cu toate acestea, nisa este inca la un nivel „foarte timpuriu” si majoritatea consumatorilor fie nu o inteleg, fie sunt sceptici in privinta ei.

Majoritatea celor care au cunostinte tehnice legate de tehnologia blockchain si NFT au spus ca ar cumpara astfel de produse pentru beneficii functionale (79%), mai degraba decat din cele emotionale (45%).

NFT-urile legate de industria muzicii, jocurilor de noroc si sportului par a fi cele mai interesante pentru oameni, in timp ce obiectele de colectie legate de filme si cultura pop raman in urma.

Ulterior, Ripple a chestionat persoanele si companiile cu privire la avantajele si dezavantajele CBDC-urilor si ce cred institutiile financiare si consumatorii despre ele. Monedele digitale ale bancilor centrale ar putea accelera nivelul de implementare a politicilor monetare ale acestora, releva studiul.

CBDC-urile pot fi folosite pentru plati transfrontaliere cu mai putine intarzieri si costuri in comparatie cu solutiile traditionale. Si, in sfarsit, pentru ca pot fi gestionate cu usurinta, pot facilita implementarea la scara larga si mai rapida a diferitelor politici monetare”, arata Ripple in studiul citat.

Cu toate acestea, CBDC-urile vor fi pe deplin centralizate si monitorizate de guverne, ceea ce inseamna ca nu vor oferi libertatea oferita de Bitcoin si alte criptomonede alternative.

Ripple este o companie care ofera solutii cripto care permit tokenizarea valorii la scara globala si a lansat criptomoneda XRP, in prezent aflata pe locul 7 in piata cripto, dupa capitalizarea de piata (18,5 miliarde dolari).

1 comentariu la “STUDIU: NIVELUL DE ADOPTIE A CRIPTOMONEDEOR VA EXPLODA IN 3 ANI – Peste 75% dintre institutiile financiare vor sa implementeze servicii cripto in urmatoarele 36 de luni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

liternet