Studiu: cum a afectat pandemia obiceiurile de consum ale bucurestenilor

167

sursa foto: videnskab.dk

Un studiu arata cum a afectat pandemia de coronavirus obiceiurile de consum ale bucurestenilor.

Bucurestenii au preferat sa gateasca acasa de cand a inceput perioada distantarii sociale in Romania. Un studiu Restograf si Reveal Marketing Research citat de Mediafax arata ca 67% dintre bucuresteni au stat mai mult in bucatarie decat de obicei. In cazul persoanelor cu varste cuprinse intre 35-44 de ani, acest lucru este si mai evident, intrucat 75% dintre acestia au spus ca au gatit mai mult decat in perioada anterioara restrictiilor. Foarte probabil, munca de acasa a jucat un rol important, de asemenea, in aceste obiceiuri noi.

Comenzile online de mancare au scazut cu 20% in perioada starii de urgenta. Procentajul e mai mult decat dublu (48%) in cazul categoriei de varsta 25-34 de ani, comenzile online nefiind o prioritate acum pentru bucuresteni. Multe restaurante au ales chiar sa-si suspende complet activitatea in aceasta perioada pentru ca incasarile din comenzi nu sunt de ajuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *