Studiu: cum a afectat pandemia obiceiurile de consum ale bucurestenilor

sursa foto: videnskab.dk
Un studiu arata cum a afectat pandemia de coronavirus obiceiurile de consum ale bucurestenilor.
Bucurestenii au preferat sa gateasca acasa de cand a inceput perioada distantarii sociale in Romania. Un studiu Restograf si Reveal Marketing Research citat de Mediafax arata ca 67% dintre bucuresteni au stat mai mult in bucatarie decat de obicei. In cazul persoanelor cu varste cuprinse intre 35-44 de ani, acest lucru este si mai evident, intrucat 75% dintre acestia au spus ca au gatit mai mult decat in perioada anterioara restrictiilor. Foarte probabil, munca de acasa a jucat un rol important, de asemenea, in aceste obiceiuri noi.
Comenzile online de mancare au scazut cu 20% in perioada starii de urgenta. Procentajul e mai mult decat dublu (48%) in cazul categoriei de varsta 25-34 de ani, comenzile online nefiind o prioritate acum pentru bucuresteni. Multe restaurante au ales chiar sa-si suspende complet activitatea in aceasta perioada pentru ca incasarile din comenzi nu sunt de ajuns.