STRIGATUL FERMIERILOR CATRE BANCI – 38.000 de fermieri sunt afectati de seceta la culturile de toamna. Se solicita amanarea platii ratelor la credite

667

Sursa Foto: Bzi

Fermierii prin Alianta pentru Agricultura si Cooperare (AAC) au solicitat Ministerului Agriculturii luarea unor masuri, in regim de urgenta, cu scopul de a amana plata ratelor la credite. Acest lucru este posibil, prin incheierea unui acord intre societatile bancare si mediul privat agricol, estimeaza Revista FoodBiz, marti, 04 august 2020.

In cadrul unei intalniri care s-a desfasurat la sediul Ministerului, luni, 03 august 2020, reprezentantii AAC au declarat:

Acest an extrem de dificil poate duce la falimentarea unui numar mare de ferme care au activitati sustenabile din punct de vedere bancar, motiv pentru care consideram ca este necesar un acord de urgenta intre societatile bancare si mediul privat agricol.

Discutiile cu reprezentantii fermierilor au fost conduse de catre Emil Dumitru, Secretar de Stat in ministerul de resort, care a intarit ideea existentei unei situatii fara precedent. Concret spus, Romania are un numar de aproximativ 38.000 de fermieri care sunt afectati de seceta la culturile de toamna.

Mai mult decat atat, la cele 1.200.000 ha culturi de toamna afectate de seceta se vor adauga suprafete extinse cultivate in primavara lui 2020, mai arata FoodBiz. (Click aici pentru a citi articolul)

La intalnire au fost prezenti reprezentanti ai principalelor autoritati responsabile de sectorul agricol: Alianta pentru Agricultura si Cooperare, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Reale, Ministerul Finantelor Publice, Asociatia Romana a Bancilor, Banca Nationala a Romaniei si alte banci ce detin portofoliu in agricultura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole