Stingem becul si mergem la culcare? Platim si mai putin la energie

278
bec

Revin vremurile pe care le credeam demult apuse, atunci cand, pe vremea lui Ceausescu, se inchidea lumina si copiii invatau la lampa cu gaze? Sa speram ca nu.


In acele vremuri, se taia lumina fara sa fie intrebata populatia. Acum, s-ar putea sa o facem de bunavoie: preturile care explodeaza. Sau posibila obligatie de a reduce consumul de energie.

Comisia Europeana propune obligatia de a reduce consumul de energie electrica cu cel putin 5 % in timpul orelor de varf selectate. Statele membre vor trebui sa identifice 10 % din totalul de ore, care au cel mai mare pret preconizat, si sa reduca cererea in timpul acestor ore de varf. Comisia propune, de asemenea, ca statele membre sa urmareasca reducerea cererii globale de energie electrica cu cel putin 10 % pana la 31 martie 2023.

Daca aceasta propunere a Comisiei condusa de Ursula von der Leyen va deveni obligatorie, cum va fi ea aplicata? Si cum vor fi supravegheati romanii care nu reduc consumul de energie? Pentru ca au un copil mic care are nevoie de caldura, pentru ca vor sa aiba caldura in casa atunci cand fac dus in doi. Sau din alte motive.
Cei care vor merge pe linia Ursulei vor plati mai putin factura la energie. Insa, economia, mai ales ca vine iarna, inseamna mai putina caldura!. „Rebelii” care vor sa aiba confort, vor trebui sa „sape” adanc in portofel. Insa, la cum arata preturile la energie, s-ar putea sa fie suficienta pentru toata lumea doar propunerea CE. Fara sa mai fie obligatorie!

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

liternet