STATUL SI-A LUAT PARTEA DIN PROFITURILE DIN ENERGIE – Consilierul guvernatorului BNR, despre regulile din piata:”Nu poate fi populatia lasata la cheremul producatorilor de energie”

1621

sursa foto: digi 24

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, declara ca Romania este sub un soc inflationist puternic, determinat de scumpirea electricitatii, gazelor naturale, combustibililor, iar acest lucru trebuie oprit. Potrivit acestuia, este nevoie de introducerea de reguli pe piata energiei, astfel incat consumatorii „sa nu mai fie la cheremul producatorilor”.

Adrian Vasilescu a declarat la RFI ca toti producatorii de energie au profituri mari in 2021: „Foarte multe tranzactii pe piata energiei se fac peste noapte, ori aceste tranzactii peste noapte dau siguranta producatorului sau vanzatorului de energie ca cel care a venit cu cererea sa faca o tranzactie peste noapte este cu cutitul la gat si atunci il rade si il rade fara mila. Asta arata cifrele. Uitati-va la toti producatorii de energie ce mari profituri au avut in 2021. Inclusiv cei ai statului si inclusiv statul si-a luat partea din aceste profituri”.

Masuri pentru protejarea populatiei

In opinia consilierului lui Mugur Isarescu, Consiliul Concurentei ar trebui sa fie prezent puternic pe aceasta piata in care, concurenta la aceasta ora nu este tocmai loiala. Vasilescu a amintit ca mai sunt cateva luni in care pot fi luate masuri pentru protejarea populatiei, dupa ce va expira in 31 martie decizia de plafonare si compensare, un proces pentru a pregati Romania sa intre in ritmul normal al tranzitiei energetice:
“In acest proces trebuie castigata populatia. Nu poate fi populatia lasata la cheremul producatorilor de energie. Piata trebuie organizata. Organizarea se face cu reguli. In cer zboara avioanele, nu zboara alandala, zboara pe culoare de zbor”.

2 comentarii la “STATUL SI-A LUAT PARTEA DIN PROFITURILE DIN ENERGIE – Consilierul guvernatorului BNR, despre regulile din piata:”Nu poate fi populatia lasata la cheremul producatorilor de energie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole