STATUL OFERA DOBANZI DE PESTE 8% – Ministerul de Finante anunta in ce trebuie sa investeasca romanii pentru a beneficia de oferta. Programul incepe in 3 octombrie

730

sursa foto: facebook Guvernul Romaniei

Incepand de luni, 3 octombrie a.c., romanii pot investi in titlurile de stat TEZAUR, cu maturitati de 1 si 2 ani si dobanzi anuale de 7,75%, respectiv 8,10%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata, potrivit ministerului de Finante condus de Adrian Caciu (foto).

Titlurile de stat pot fi cumparate:

-Intre 03 – 25 octombrie 2022 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesati Ghid Tezaur online si Tezaur online;

-Intre 03 – 26 octombrie 2022 de la unitatile Trezoreriei Statului;

-Intre 03 – 25 octombrie 2022 in mediul urban si 03 – 24 octombrie 2022 in mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A.

Dobanda anuala

Dobanda este anuala si se plateste la datele stabilite in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.
Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole