STATUL DECONTEZA FACTURILE – S-a facut plata. Destinatia banilor

440

sursa foto: observatornews.ro

Statul plateste. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei a virat aproape 94 milioane lei de lei in vederea decontarii facturilor pentru 87 de obiective de investitii finantate prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”.

Facturile au fost depuse de autoritatile publice locale din 35 de judete, pentru proiecte care contribuie la asigurarea accesului cetatenilor la servicii esentiale de utilitate publica, prin modernizarea infrastructurii rutiere si infiintarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apa, a retelelor de canalizare si a statiilor de epurare, a declarat ministrul Dezvoltarii, Adrian Vestea.

Noi investitii

Adrian Vestea a mai decis alocarea a 171.482.383,97 de lei pentru realizarea a 15 sisteme de distributie a gazelor naturale, inclusiv a bransamentelor, precum si a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale, in judetul Arad.
”Aceste sisteme de distributie a gazelor naturale li se alatura celorlalte 114, in valoare de 1.307.355.841,41 de lei, din judetele Alba, Bacau, Brasov, Buzau, Calarasi, Harghita, Ilfov si Sibiu, pentru care, la finalul lunii iunie, am semnat ordinele comune impreuna cu ministrul energiei”, a precizat ministrul dezvoltarii.

Proiecte noi

Proiectele vizeaza atat infiintarea de noi sisteme de distributie a gazelor naturale, cat si extinderea si modernizarea sistemelor existente, prin transformarea in sisteme inteligente de distributie a gazelor naturale, iar finantarea va fi asigurata prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, coordonat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei.
Stiu ca aceste investitii sunt foarte asteptate de aradeni si le solicit beneficiarilor sa depuna documentatia necesara in platforma electronica investitii.mdlpa.ro, astfel incat sa semnam cat mai repede contractele de finantare in vederea demararii lucrarilor. De altfel, maine ma voi afla in Arad, unde voi discuta cu primarii din judet despre toate proiectele finantate prin programele coordonate de Ministerul Dezvoltarii”, a declarat Vestea.
Prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea si modernizarea retelelor de drumuri, poduri, apa, canalizare si gaz.

 

Ultimele articole