STATUL A INCASAT APROAPE 3 MILIARDE –Banii au intrat in cont

385

sursa foto: dandodiary.com

Aproape 3 miliarde de lei au intrat in conturile statului. Industria de asigurari a contribuit cu peste 2,8 miliarde lei la economia nationala, din care 1,3 miliarde lei impact direct al valorii adaugate create.

Acestea sunt principalele concluzii ale celui mai recent studiu realizat de grupul de consultanti independenti MIR Research, la cererea Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR),  Studiul analizeaza impactul economic al industriei asigurarilor din Romania.

Contributia la buget

Conform aceluiasi studiu, contributia industriei la bugetul de stat a depasit 1,5 miliarde lei, din care peste 730 milioane lei impact direct si peste 200 milioane lei taxe specifice sectorului asigurarilor – sume care au fost platite catre buget.
Potrivit UNSAR, fiecare angajat din industria de asigurari a sustinut mai mult de inca un loc de munca suplimentar in economia statului.
Un alt aspect care reiese din studiu arata ca 60% dintre salariatii din sectorul asigurarilor sunt femei, un procent care depaseste media nationala de 48%, relevand rolul important pe care il au companiile de asigurare in promovarea egalitatii de sanse”.

 

 

 

Ultimele articole