SQUID GAME, JOCUL MORTII, BATE TOATE RECORDURILE PE PIATA CRIPTO – Criptomoneda asociata popularului serial pe Netflix creste cu 3600% in mai putin de 48 de ore

2591

Serialul Netflix „Squid Game”, povestea unui turneu mortal dintr-o fictiva Coree de Sud mistuita de saracie, in care miza este o suma uriasa de bani, muta succesul urias din box office in piata cripto. Tokenul asociat filmului, SQUID, lansat la pre-vanzare pe 20 octombrie „s-a epuizat intr-o secunda”, se spune in cartea alba a criptomonedei. Daca in dimineata zilei de joi, 28 octombrie, SQUID era cotata la aproximativ 0,12 dolari, vineri, 29 octombrie, pretul de vanzare a atins 3,85 dolari, in jurul pranzului.

Povestea „Squid Game” se concentreaza in jurul mai multor rezidenti din Coreea de Sud, multi plini de datorii mari, care aleg sa se alature unei serii de jocuri mortale in care castigatorii vor primi o suma uriasa de bani. Tokenul SQUID a fost lansat pe 20 octombrie ca moneda exclusiva a proiectului Squid Game – o platforma criptografica de tip play-to-earn.


Jocul mortii” se muta din fictiunea de pe TV in spatiul cripto, dar ‘fara consecinte mortale”

Dezvoltatorii au anuntat lansarea unui turneu online in noiembrie, care imita cele sase runde de jocuri prezentate in emisiunea TV omonima. Dar, spre deosebire de serial, compania a declarat ca „nu oferim consecinte mortale!”.

De asemenea, spre deosebire de serial, care a plafonat marele premiu la 38,5 milioane de dolari pentru castigatorul final, aceasta simulare virtuala a jocului Squid Game nu va limita maximul bonusului final si nici numarul de participanti.

In doar cateva zile, SQUID se transforma intr-un urias succes pe platformele criptografice. Astfel, SQUID a inregistrat o crestere cu aproximativ 3600% in ultimele 48 de ore, conform cifrelor de pe coinmarketcap.com iar capitalizarea sa de piata a atins vineri, 29 octombrie, 2,2 miliarde dolari, potrivit unui tweet al SquidGameBSC. (foto 2)

Avertisment pentru criptoentuziasti: SQUID poate fi cumparata, dar inca nu se poate vinde!

Cei interesati sa participe sunt sfatuiti sa dea dovada de prudenta inainte de a se arunca in tranzactionarea SQUID. CoinMarketCap a emis un avertisment, spunand ca a primit „mai multe rapoarte” potrivit carora utilizatorii nu pot vinde acest token pe Pancakeswap, o populara platforma de exchange cripto. Nu este clar de ce unii utilizatori nu pot vinde, dar cartea alba care descrie moneda prezinta o tehnologie antidumping care ii impiedica pe detinatori sa-si vanda monedele daca nu sunt indeplinite anumite conditii.

CNBC a contactat prin intermediul informatiilor de contact listate pe site-ul SQID pentru a intreba daca dezvoltatorii sunt constienti de problema si daca lucreaza pentru a o remedia, dar nu a primit imediat un raspuns, scrie cnbc.com.

In ceea ce priveste turneul online Squid Game din noiembrie, jucatorii vor trebui sa plateasca un pret prestabilit in jetoane Squid pentru a participa la fiecare joc, iar unele runde necesita, de asemenea, ca utilizatorii sa achizitioneze un NFT personalizat, disponibil la vanzare pe site-ul lor. Unele dintre aceste NFT-uri prezinta personaje din serial, inclusiv gardienii.

Jocul nu este ieftin: cine doreste sa participe la jocul final al turneului, va trebui sa plateasca 33.450 de dolari si sa achizitioneze un NFT. Taxele de intrare din fiecare runda sunt impartite intre dezvoltatori (10%) si fondul de recompense (90%).

Cu cat se inscriu mai multi oameni, cu atat fondul de recompense va fi mai mare”, potrivit cartii albe a platformei, scrie bbc.com.

Aceasta criptomoneda se alatura unei liste lungi si tot mai mari de monede si jetoane digitale care se incadreaza pe meme aleatorii sau fenomene culturale. In mod remarcabil, multe astfel de criptomonede capteaza rapid interesul investitorilor, ceea ce duce la evaluari extrem de umflate. Investitorii de retail naivi care sunt prinsi in astfel de frenezii speculative se confrunta cu riscul unor pierderi substantiale”, a declarat economistul de la Universitatea Cornell, Eswar Prasad, pentru BBC.

Platforma Squid Game ofera, de asemenea, Marbles Pools – inca o referinta la serial – prin care detinatorii pot castiga jetoane. Totul vine insa pe fondul unui val recent de inselaciuni si scheme malware legate de Squid Game, prin care infractorii cibernetici cauta sa atraga fanii. Abonamentele Netflix au crescut, de asemenea, de cand serialul a fost lansat. Potrivit Bloomberg, se crede ca seria coreeana valoreaza aproximativ 900 de milioane de dolari pentru gigantul de streaming, dupa ce a costat doar 21,4 milioane de dolari.

2 comentarii la “SQUID GAME, JOCUL MORTII, BATE TOATE RECORDURILE PE PIATA CRIPTO – Criptomoneda asociata popularului serial pe Netflix creste cu 3600% in mai putin de 48 de ore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole