SPRIJIN PENTRU COMPANIILE ROMANESTI – CCIR, Memorandum de Intelegere cu reprezentantii Centrului Uniunii Europene pentru IMM-uri

1585

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a semnat un Memorandum de Intelegere cu reprezentantii Centrului Uniunii Europene pentru IMM-uri (EU SME Center), in scopul sprijinirii companiilor romanesti care doresc sa acceseze piata din China. Acest Memorandum reprezinta o premiera, fiind primul acord de acest gen semnat de o organizatie din Romania, reprezentand, astfel, rezultatul concret al eforturilor CCIR in ceea ce priveste internationalizarea business-ului autohton si sustinerea companiilor mici si mijlocii.
 
„Semnarea acestui Memorandum trebuie sa reprezinte un stimul pentru companiile romanesti care isi doresc sa acceseze si alte piete in afara de cea a Uniunii Europene, pe care deja avem o prezenta semnificativa. In momentul de fata, 70% din exporturile romanesti se duc catre Uniunea Europeana. Mai avem un procent de 15% exporturi in tarile europene non-UE, iar in restul statelor lumii restul de 15%. Cred ca acestea din urma sunt pietele pe care noi ne putem dezvolta. Pentru a realiza acest lucru, avem nevoie de o diplomatie economica puternica si adaptata la cerintele mediului de afaceri autohton. 

Intrarea pe piata chineza

CCIR isi propune, prin acest parteneriat, sa faciliteze intrarea si dezvoltarea companiilor romanesti pe piata chineza si sa asigure accesul la materialele cuprinzatoare puse la dispozitiei de Centrul Uniunii Europene pentru IMM-uri pentru intreg mediul de afaceri din Romania. Posibilitatile de cooperare sunt multiple pentru ca vorbim de una dintre cele mai puternice economii din lume.
As vrea doar sa amintesc Portul Constanta, care reprezinta o oportunitate uriasa din acest punct de vedere, prin pozitia cheie din Marea Neagra si care poate deveni un hub logistic important in miscarea si stocarea bunurilor aduse din China pentru piata romaneasca si pentru Europa. De asemenea, regiunea Portului Constanta ofera toate facilitatile necesare pentru investitii noi, inclusiv suprafete de teren generoase, asigurand totodata o pozitie strategica cu deschidere catre Europa Centrala si de Vest prin coridorul fluvial al Dunarii”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Centrul ofera consiliere si sprijin  

Centrul UE pentru IMM-uri ofera o gama cuprinzatoare de servicii practice de asistenta pentru IMM-urile care doresc sa faca afaceri in China. Centrul ofera consiliere si sprijin in patru domenii, si anume: dezvoltarea afacerii, drept, standarde si conformitate si resurse umane. Colaborand cu experti externi din intreaga lume, Centrul transforma cunostintele si experienta acumulata in instrumente si servicii practice de afaceri accesibile online.
 
Centrul este finantat de Uniunea Europeana si implementat de un consortiu de cinci parteneri: Camera de Comert China-Italia, Consiliul de Afaceri China-Marea Britanie, Camera de Comert Daneza din China, EUROCHAMBRES si Camera de Comert a Uniunii Europene din China.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole