SPRIJIN PENTRU COMPANII – Eveniment online: Impactul Brexit asupra activitatii comerciale a firmelor romanesti

1363

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) informeaza mediul de afaceri asupra evenimentului online „Impactul Brexit asupra activitatii comerciale a firmelor romanesti”, organizat in data de 15 ianuarie 2021, cu incepere de la ora 12.00, de catre Ambasada Romaniei in Marea Britanie cu sprijinul Biroului de Promovare Economica si Comerciala (BPCE) Londra.
 
Evenimentul se adreseaza firmelor romanesti care desfasoara activitati comerciale pe relatia cu Marea Britanie si va aborda subiecte de actualitate privind activitatea de import/export Romania – UK. si noile cerinte impuse de la 1 ianuarie 2021, rolul transportatorilor in operatiunile de export/import si cum trebuie sa se pregateasca transportatorii, aspecte comerciale si de munca pentru firmele romanesti care presteaza servicii pe teritoriul Marii Britanii.
 
Reprezentantii companiilor care doresc sa participe la acest eveniment se pot inscrie prin completarea formularului aflat la aceasta adresa. Informatiile pentru accesarea evenimentului vor fi trimise ulterior tuturor persoanelor care se inregistreaza. Mai multe detalii puteti regasi aici:
https://www.eventbrite.co.uk/e/impactul-brexit-asupra-activitatii-comerciale-a-firmelor-romanesti-tickets-136277129563

Platforma online

 Camera de Comert si Industrie a Romaniei este singura organizatie neguvernamentala si apolitica inclusa in Comitetul Interministerial dedicat iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana.

CCIR pune la dispozitia mediului de afaceri din Romania o platforma online actualizata cu cele mai recente informatii referitoare la Brexit si efectele acestui proces asupra economiei autohtone. 

Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord (UK) a parasit Uniunea Europeana (UE) la data de 31 ianuarie 2020. Astfel, dupa incheierea perioadei de tranzitie la 31 decembrie 2020, prin parasirea pietei unice UE si a uniunii vamale, noi reglementari au intrat in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2021, pe relatia cu Regatul Unit. Aceste reglementari sunt prevazute in noul Acord Comercial si de Cooperare dintre UE – UK, care a fost incheiat in data de 24 decembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole