Grid star
eveniment

SPORURILE PROCURORILOR, FACUTE PUBLICE – Iata ce beneficii au

Ministerul Public a facut publice sporurile aplicate procurorilor si personalului auxiliar de specialitate.

Astfel, se arata ca sporurile sunt:

-spor pentru conditii de munca grele, vatamatoare sau periculoase de pana la 15% din salariul de baza, corespunzator timpului lucrat;

-spor pentru risc si suprasolicitare neuropsihica de pana la 25% aplicat la salariul de baza;

-spor pentru pastrarea confidentialitatii de pana la 5% aplicat la salariul de baza.

Iata comunicatul Ministerului Public:

“Ca urmare a interesului manifestat de mass-media privind cuantumul sporurilor aplicate angajatilor din cadrul Ministerului Public, in contextul dezbaterilor publice pe aceasta tema, Biroul de informare si relatii publice este abilitat sa faca urmatoarele precizari:

Potrivit art. 4 si 5 din Anexa V, capitolul VIII din Legea nr. 153/2017, sporurile de care beneficiaza procurorii si personalul auxiliar de specialitate sunt:

  • spor pentru conditii de munca grele, vatamatoare sau periculoase de pana la 15% din salariul de baza, corespunzator timpului lucrat;
  • spor pentru risc si suprasolicitare neuropsihica de pana la 25% aplicat la salariul de baza;
  • spor pentru pastrarea confidentialitatii de pana la 5% aplicat la salariul de baza.

    Totodata, art. 25 alin. (1) din aceeasi lege prevede: 'Suma sporurilor, compensatiilor, adaosurilor, primelor, premiilor si indemnizatiilor, inclusiv cele pentru hrana si vacanta, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depasi 30% din suma salariilor de baza, a soldelor de functie/salariilor de functie, soldelor de grad/salariilor gradului profesional detinut, gradatiilor si a soldelor de comanda/salariilor de comanda, a indemnizatiilor de incadrare si a indemnizatiilor lunare, dupa caz'.

    In consecinta, sporurile de maxim 45% prevazute de Legea nr. 153/2017 nu au fost acordate, cuantumul sporului pentru risc si suprasolicitare neuropsihica si al sporului de confidentialitate, precum si cuantumul sporului pentru conditii de munca grele, vatamatoare sau periculoase, transformate in procente, reprezinta maxim 30% din indemnizatia de incadrare, pentru procurori, personalul asimilat si personalul auxiliar de specialitate, fiind mentinute la nivelul valoric din anul 2018 prin reglementari legale succesive.
    Celelalte categorii de personal (functionari publici, personal contractual, personal conex) beneficiaza de un sigur cuantum pentru conditii de munca periculoase reprezentand maxim 15% din salariul de baza”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani