SPITAL DE PESTE 500 MILIOANE DE EURO IN ROMANIA – Ministerul Sanatatii anunta cand este gata

611

Sursa Foto: Digi24

Ministerul Sanatatii anunta ca a inceput proiectarea Spitalului Regional de Urgenta Cluj. Construirea spitalului va dura patru ani de la semnarea contractului de executie, iar valoarea totala a investitiei, inclusiv TVA, este de 540 de milioane de euro.


Castigatorul licitatiei este Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL, ATI Project SRL – asociere italo-romana. Consortiul are obligatia, conform contractului, sa finalizeze Proiectul tehnic de executie(PT) in 12 luni.
De asemenea, contractul mai prevede 60 de luni pentru asistenta tehnica, inclusiv pe perioada executiei lucrarilor de constructie, si alte 60 luni perioada de notificare a defectelor(garantia lucrarilor).Bugetul pentru lucrarile de proiectare si asistenta tehnica este de aproximativ 10 milioane de euro. Unitatea sanitara va functiona ca spital de urgenta de nivel inalt si va fi organizat, in premiera pe centre de servicii.

Iata anuntul ministerul Sanatatii:

A inceput proiectarea Spitalului Regional de Urgenta Cluj. Castigatorul licitatiei este Asocierea 3TI Progetti Italia – Ingineria Integrata S.p.A, Aduro Impex SRL, ATI Project SRL – asociere italo-romana.
Consortiul are obligatia, conform contractului, sa finalizeze Proiectul tehnic de executie(PT) in 12 luni.
De asemenea, contractul mai prevede 60 de luni pentru asistenta tehnica (inclusiv pe perioada executiei lucrarilor de constructie) si alte 60 luni perioada de notificare a defectelor(garantia lucrarilor). Bugetul pentru lucrarile de proiectare si asistenta tehnica este de aproximativ 10 milioane de euro.

Va avea aproape 1.000 de paturi

Spitalul Regional de Urgenta Cluj va avea 849 de paturi pentru ingrijirea pacientilor internati, 19 sali de operatie, 60 de paturi pentru urgente, 70 de camere pentru ingrijiri in ambulatoriu si circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic si tratament (imagistica, servicii chirurgicale, endoscopie, cardiologie, etc.).
Unitatea sanitara va functiona ca spital de urgenta de nivel inalt si va fi organizat, in premiera pe centre de servicii (ex: Centrul de cap si gat, Centrul toracica, Centrul Abdominala, Centrul de medicina interna, Centrul pentru mama si copil, etc) si va utiliza tehnologii medicale avansate.
Construirea spitalului va dura 4 ani de la semnarea contractului de executie iar valoarea totala a investitiei, inclusiv TVA, este de 540 de milioane de euro”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole