SONDAJELE PSD SI PNL PENTRU CAPITALA – Iata cum stau Gabriela Firea, Nicusor Dan si Traian Basescu

3596

Incep sa apara sondajele interne ale PSD si PNL pentru Primaria Capitalei, unde principalii candidati sunt Gabriela Firea (PSD), Nicusor Dan (PNL-USR), Traian Basescu (PMP) si Calin Popescu Tariceanu (ALDE).

Consultantul politic Cozmin Gusa a facut publice in urma cu doua zile cele mai noi sondaje realizate de PSD si PNL. Iar cifrele nu prezinta din punctul nostru de vedere nicio surpriza. Mai exact, Gabriela Firea (foto) continua sa conduca in preferintele bucurestenilor – atat in sondajul PSD, cat si in sondajului PNL – fiind urmata de Nicusor Dan (la o distanta nu foarte apropiata) si apoi de Traian Basescu.

Astfel, sondajul PSD dezvaluie urmatoarea situatie:

Gabriela Firea – 43%;

Nicusor Dan – 34%;

Traian Basescu – 15%.


Sondajul PNL arata urmatoarele:

Gabriela Firea – 38%;

Nicusor Dan – 30%;

Traian Basescu – 14%.

De asemenea, un alt sondaj realizat de PNL pentru luna august a fost dat publicitatii vineri seara, 21 august 2020, de jurnalistul Adrian Ursu, la emisiunea Exces de putere de la Antena 3. Acesta nu difera foarte mult de sondajele prezentate de Cozmin Gusa:

Gabriela Firea – 37%;

Nicusor Dan – 30%;

Traian Basescu – 14%;

Calin Popescu Tariceanu – 4%;

Ioan Sirbu – 2%.

Conform aceluiasi sondaj, la partide avem urmatoarea situatie:

PNL- 26%;

PSD – 25%;

USR – 22%;

PMP – 11%;

Pro Romania – 7%.

Pe de alta parte, surse avizate au dezvaluit pentru Lumea Banilor ca situatia este identica si in ceea ce priveste sectoarele din Capitala. In sensul ca primarii PSD sunt favoriti clar sa castige alegerile, in detrimentul candidatilor PNL-USR.

Altfel, in comentariul postat pe pagina sa de Facebook, Gusa face si o scurta analiza a situatiei lui Traian Basescu.

Iata analiza consultantului politic Cozmin Gusa:

“’Pozitia si scorul’ la Bucuresti, cu o saptamana inaintea inceperii campaniei. Modificari importante: Firea si Nicuso, crestere usoara, Base pe panta descendenta!

La anuntul candidaturii lui Base, emotia generata a avut ca si consecinte cresterea optiunii pentru acesta la o cota de +20% (certificata de un sondaj rapid CATI, plus anuntata chiar de Base la Digi24), respectiv scaderea scorului lui Firea si Nicusor la cote de cca 35% Firea, respectiv -30% Nicusor.

Am primit azi (n.r. – 21 august 2020) cifrele sondajelor interne ale PSD si PNL, care zic in felul urmator:

Sondaj PSD: Firea 43%, Nicusor 34%, Base 15%.

Sondaj PNL: Firea 38%, Nicusor 30%, Base 14%.

Diferenta intre cifre rezulta si din faptul ca in cazul PSD procentajul este calculat dintre toti cei care si-au exprimat optiunea, respectiv la PNL, dintre cei care au zis ca merg sigur la vot. Si bineinteles, diferenta se explica partial si din ‘dedicatia’ institutului de sondare pentru cel care plateste…

Concluzia: Base s-a miscat slabut, pierzandu-se mai mult in detalii de tip politicianist, n-a ambalat motoarele la maximum in calitate de candidat la primarie; pe romaneste, a mangaiat-o mai mult pe Firea decat s-o atace, respectiv a schimbat bezele cu Nicusor, de frica vuvuzelelor care-l acuzau de blat cu Firea. Adica nici pe cal, nici in caruta, atitudine care-i poate fi fatala, pentru ca intrarea in campanie cu scor sub 20% si pe trend descendent, il va transforma din protagonist in outsider, ramanandu-i sa joace doar miza intrarii PMP in CGMB. Nu-i chiar de condamnat, cunoscatorii stiu ca atunci cand joci mai multe mize simultan, risti sa ramai cu izmenele in vine. Iar Base are multe de aparat si de negociat subteran, mostenire grea din perioada celor zece ani in care a guvernat Romania, dar si Statul Paralel. Si mai aud ca, de saptamana viitoare, o sa-i vina la decont mai multe note de plata…

Astept sondajele de saptamana viitoare, si-apoi o sa fac previziuni despre mersul campaniei si rezultatul final”.

2 comentarii la “SONDAJELE PSD SI PNL PENTRU CAPITALA – Iata cum stau Gabriela Firea, Nicusor Dan si Traian Basescu

  1. Cum dreacu sa facă pentru noi, pentru mine candidați prezentați mai sus când tu nu ai avut o societate, nu ai plătit un leu taxe la stat, nu ai plătit nici măcar un angajat iar acum tu puturosule teai gândit sa faci pentru mine, pentru oraș, ce ce sa faci ma? Arata ce ai făcut tu ca în afara ca ai lucrat, ai supt, ai furat de la stat nu ai făcut nimic în viata ta. Cum sa fie parazitul de i ușor poponar primaru meu, cum sa fie ticălos, turnator de Băsescu primarul meu, iar Firea ar trebui sa își mai vadă de treaba ei ca avere are destulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole