SEMNATURA ELECTRONICA – Timpul alocat solutionarii lucrarilor se scurteaza. Ce categorii beneficiaza

774

sursa foto: bankingnews.ro

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) continua procesul de optimizare a sistemului informatic integrat de cadastru si carte funciara eTerra.

ANCPI anunta ca angajatii si partenerii institutiei care au acces in eTerra cu user si parola semneaza documentele direct in browser, o singura data, indiferent de numarul acestora, scurtand astfel timpul alocat depunerii si solutionarii lucrarilor.
 
Astfel, toti utilizatorii sistemului informatic integrat de cadastru si carte funciara eTerra (notari, persoane fizice si juridice autorizate sa execute lucrari de cadastru, executori judecatoresti, angajati ANCPI etc.) folosesc semnatura multipla in browser.
 
Principalul avantaj este ca, indiferent de numarul de documente atasate unei cereri, este suficienta o singura actiune de semnare, ceea ce scurteaza timpul alocat depunerii si solutionarii lucrarilor:

“Astfel, este usurata atat munca angajatilor ANCPI, a celor din oficiile teritoriale, cat si cea a partenerilor nostri. Acest lucru inseamna cresterea eficientei si calitatii serviciilor pe care le oferim cetatenilor”, a explicat Laurentiu Alexandru Blaga, presedinte – director general al ANCPI.
 
Specialistii ANCPI lucreaza, in aceasta perioada, la implementarea altor functionalitati ale aplicatiei eTerra – generarea automata a documentatiei cadastrale si autentificarea cu certificat digital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole