SEFUL COMITETULUI BANCAR AL SENATULUI SUA VREA INTERZICEREA CRIPTOMONEDELOR – Sherrod Brown sustine ca sectorul cripto pune in pericol siguranta consumatorilor si securitatea nationala

1009

Presedintele Comitetului bancar al Senatului SUA, Sherrod Brown (foto), a afirmat recent ca „industria cripto ar trebui sa fie interzisa” in Statele Unite, insa riscul potential al unei reglementari drastice in acest sens ar fi acela de a trimite companiile cripto in offshore. Brown a afirmat in emisiunea Meet the Press, difuzata recent de NBC, ca prabusirea FTX reprezinta doar o parte a „pericolelor cripto”, care includ scheme Ponzi, lipsa de protectie a consumatorilor si amenintari la securitatea nationala.

Gilda Popa

Brown a spus ca i-a cerut deja secretarului Trezoreriei, Janet Yellen, sa faca o evaluare la nivel guvernamental a sectorului cripto, care implica diverse agentii de reglementare. El a remarcat ca Securities and Exchange Commission (SEC) a fost deosebit de incisiva in sanctionarea companiilor cripto care au incalcat regulile, dar ca ar putea fi, de asemenea, necesare masuri legislative mai stricte.

Mi-am petrecut o mare parte din ultimul an si jumatate in acest loc de munca… incercand sa educ publicul cu privire la criptomonede si la pericolele pe care le prezinta acest sector pentru securitatea noastra ca natiune si pentru consumatorii care sunt pacaliti”, a spus Brown la emisiunea difuzata de NBC, potrivit cryptopotato.com.

El a sustinut ca prabusirea bursei cripto FTX reprezinta doar o mica parte a pericolelor declansate de industria cripto, care includ scheme Ponzi, protectia slaba a consumatorilor si amenintarile la securitatea nationala. Printre aceste amenintari se numara „infractorii cibernetici coreeni”, „traficul de droguri”, „traficul de persoane” si finantarea terorismului.

Pana acum, administratia Biden a fost de acord sa adopte o abordare care propune reglementarea severa a industriei cripto, urmarind „inovarea responsabila” ca prioritate principala pentru acest sector.

Jerome Powell spune ca nu are „nicio intentie sa interzica” criptomonedele

In pofida indoielilor sale cu privire la o mare parte din industrie, presedintele Federal Reserve (FED), Jerome Powell, a clarificat ca nu are „nicio intentie sa interzica” criptomonedele.

Gazda emisiunii Meet the Press, Chuck Todd l-a intrebat pe Brown daca, in opinia sa, abordarea administratiei Biden ar putea oferi „unda verde” unei tehnologii care ar trebui interzisa in intregime.

Impartasesc acest gand”, a raspuns Brown, subliniind necesitatea ca agentiile guvernamentale sa se uneasca pentru a controla sectorul cripto.

Vrem ca (n.r. agentiile guvernamentale) sa faca ceea ce trebuie sa faca in ce priveste sectorul cripto – poate interzicerea, desi interzicerea industriei cripto este foarte dificila pentru ca aceasta a merge in offshore si cine stie cum va functiona”, a precizat el.

Sherrod Brown a transmis, in iulie anul acesta, o scrisoare publica gigantilor Alphabet (Google) si Apple, in care a cerut detalii despre modul in care companiile de tehnologie impiedica unele aplicatii sa promoveze escrocherii cu criptomonede.

Solicitarea a venit dupa ce Biroul Federal de Investigatii (FBI) a emis pe 18 iulie un avertisment public cu privire la aplicatiile false de criptomonede. Intre octombrie 2021 si mai 2022, escrocii au furat peste 42 de milioane de dolari de la 244 de victime, potrivit FBI. Brown plaseaza o mare parte din responsabilitatea combaterii inselatoriilor cu criptomonede pe platforme si aplicatii in sarcina legiuitorilor si a autoritati de reglementare, mai degraba decat in cea a companiilor. Acesta a fost punctul de vedere pe care l-a prezentat in iulie la o audiere cu Comitetul bancar al Senatului despre „Intelegerea inselatoriilor si a riscurilor in pietele criptomonedelor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole