SEFUL ASF CERE LIMITAREA TARFIFELOR LA ASIGURARILE RCA – Motivele lui Nicu Marcu: „Protejarea populatiei in fata tendintelor inflationiste sau speculative”

1180
DECIZIILE ASF – Masuri adoptate de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara privind functionarea pietelor financiare nebancare supravegheate – asigurari, piata de capital si pensii private

Foto: gandul.ro

Explozia preturilor pe piata asigurarilor RCA dupa episodul City Incurance (click aici pentru a citi), ii duce la disperare pe romani, care sunt obligati sa scoata sume considerabile din buzunar.


In acest context, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Nicu Marcu, cere limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referinta. Seful ASF isi motiveaza propunerea, argumentand ca aceasta este facuta in scopul protejarii populatiei in fata tendintelor inflationiste sau speculative.

Iata anuntul ASF:

“Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, domnul Nicu Marcu: “In urma analizelor realizate cu privire la evolutia pietei RCA si la impactul unor tendinte speculative asupra consumatorilor, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis sa inainteze Ministerului de Finante o propunere de Hotarare de Guvern referitoare la limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referinta. Pentru protejarea consumatorilor si pentru stabilitatea pietelor pe care le supravegheaza, Autoritatea face uz de toate resursele legislative si de reglementare de care poate dispune, impreuna cu Guvernul Romaniei si cu alte autoritati ale statului. Credem ca Guvernul va lua in calcul cat de curand propunerea inaintata, tocmai in scopul protejarii populatiei in fata tendintelor inflationiste sau speculative”.

Tribunalul a decis

Reamintim ca Tribunalul Bucuresti a admis in 9 februarie 2022, in dosarul 27011/3/2021, cererea Autoritatii de Supraveghere Financiara si a dispus deschiderea procedurii falimentului impotriva CITY INSURANCE S.A. Decizia poate fi atacata cu apel. Prin aceeasi hotarare a fost desemnat in calitate de lichidator judiciar CITR Filiala Cluj S.P.R.L.

In cauza, judecatorul sindic a fixat urmatoarele termene limita:

a) termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitoarei – 28.03.2022; 
b) termenul de verificare a creantelor, de intocmire si publicare in BPI a tabelului preliminar de creante – 18.04.2022; 
c) termenul de definitivare a tabelului creantelor – 13.05.2022; 
d) data primei sedinte a adunarii generale a creditorilor – 25.04.2022.
“In vederea facilitarii demersurilor de inregistrare a declaratiilor de creanta, precizam ca cererile de inscriere la masa credala, insotite de documentele justificative si dovada achitarii taxei judiciare de timbru vor fi transmise la grefa Sectiei a VII-a Civila a Tribunalului Bucuresti, atat in format scriptic (hartie), cat si in format electronic (documente PDF de maximum 4 MB fiecare) exclusiv la adresa de email trb-falimentcity@just.ro, urmand ca exemplarul destinat practicianului in insolventa sa fie transmis pe adresa de corespondenta electronica ce va fi indicata de acesta prin notificare”, anunta Tribunalul Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole