Grid star
antreprenoriat

SE PREGATESTE BUCHAREST FOOD SUMIT, EDITIA VII – Problemele cu care se confrunta antreprenorii din industria laptelui: “Exista fluctuatii care nu ne permit sa avem o viziune asupra preturilor cu care comercializam”

Se pregateste BucharestFoodSummit, editia a VII-a, iar organizatorii dezvaluie ce dificultati intampina antreprenorii din industria laptelui.

Spre exemplu, una dintre problemele identificate vizeaza intentia Guvernului de a reduce pretul laptelui la raft cu 20%, o masura anormala prin care practic se forteaza impunerea unui pret. De asemenea, o alta problema identificata o reprezinta pretul materiei prime, existand fluctuatii care nu le permit antreprenorilor sa aiba o viziune asupra preturilor finale ale produselor.

Iata materialul publicat de BucharestFoodSummit: 


“In intalnirile pe care le avem cu antreprenorii din industria lactatelor auzim mai multe pareri negative despre piata de lactate din Romania. In timp ce aparent guvernul ofera sprijin prin fonduri, proprietarii din industria lactatelor expun alte probleme.
Alina si Daniel Donici, proprietari Artesana, spun despre intentia Guvernului de a reduce pretul laptelui la raft cu 20%: 
'Nu este in regula sa impui un pret. Problema este ca doar reactionam, nu suntem proactivi niciodata'.
Andrei Stoian, Co-Proprietar JOSI Logistic
'Suntem fortati de retaileri sa cumparam din afara. Preturile producatorilor romani sunt mult mai mari decat in strainatate'
Mitru Crisan, Proprietarul lactatelor Diami: 
'Ne dezvoltam prin fonduri proprii si bani europeni. Am depus inca doua proiecte pentru modernizarea fabricii si a fermei cu 5,2 milioane euro pe fonduri europene;
Daniel Frei
'Problema este ca atunci cand exista suficient lapte in piata procesatorii cresc presiunea pe care o pun asupra fermierilor si solicita reduceri de preturi sub amenintarea rezilierii contractelor, asadar fermierii vand in pierdere'.
Gabriel Bulacu, director executiv Lactate Bradet:
'Predictibilitatea pretului materiei prime este o problema de aproape 2 ani de zile, exista fluctuatii care nu ne permit sa avem o viziune asupra preturilor cu care comercializam'.
Totusi exista si directii bune:
Lactate Bradet mareste brusc cifra de afaceri si investeste intr-o fabrica noua, asteapta autorizarea ISS, intra in linie dreapta si dezvolta zona de cascaval si branzeturi. Artesana se mandreste prin calitatea si puritatea laptelui lor si cu intentia de a creste semnificativ cifra de afaceri. Produse lactate Torockoi vrea export cu produse de calitate romanesti pentru a face profit in timp ce promoveaza Coltesti-ul si Alba. Romfulda Prod, detinut de familia Roman, investeste 2,8 milioane de lei in panouri fotovoltaice pentru eficienta energetica si reducerea costurilor de productie.
La Bucharest Food Summit, editia a VII-a, toamna anului 2024, toti participantii pot expune gratuit mostre/exemple ale produselor fabricate de companiile pe care le reprezinta, in functie de ordinea inscrierii.
Parteneri: Biris Goran SPARL, Academia De Stiinte Agricole SI Silvice 'Gheorghe Ionescu-Sisesti', Universitatea De Stiinte Agronomice Si Medicina Veterinara Bucuresti.
Parteneri media: Food Biz, Agrostandard News, Lumea Banilor, Revista Economistul, MONEY.ro, romaniafunctioneaza”.



 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani