SE MODIFICA REGULAMENTUL BNR – Proiectul

1415
institurii financiar nebancare

Banca Nationala a Romaniei a facut public Proiectul pentru modificarea si completarea Regulamentului BNR 5/2013 privind cerinte prudentiale pentru institutiile de credit, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit BNR, Proiectul de regulament cuprinde:

a. prevederi care asigura transpunerea unor prevederi cu caracter tehnic din Directiva 878/2019/UE1, – CRD V, in domenii cum ar fi: cadrul de administrare a activitatii institutiilor de credit, remunerarea, fondurile proprii suplimentare si orientarile privind fondurile proprii suplimentare, cerinte aplicabile institutiilor de credit in domeniul amortizoarelor de capital, cerinte privind riscul de rata a dobanzii pentru activitatile din afara portofoliului de tranzactionare, nivelul de aplicare al cerintelor privind ICAAP, consolidare;

b. prevederi suplimentare care au in vedere, in principal, urmatoarele: orientarile privind fondurile proprii suplimentare si simularile de criza realizate de institutiile de credit in contextul Ghidului ABE privind SREP si exercitarea unor optiuni nationale din Regulamentul (UE) nr.575/2013.

*Cititi aici Proiectul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole