SE IMPRUMUTA ROMANIA DE LA FMI? – Iata raspunsul lui Florin Citu

1497

Foto: Mediafax

Guvernul condus de Florin Citu nu mareste pensiile in 2021. Promite ca o va face in 2022.

Guvernul de dreapta a taiat voucherele de vacanta pentru acest an. Alocatiile n-au fost dublate. Insa premierul vede numai „Ciuma Rosie” in fata, si acuza PSD, cu toate ca social-democratii au initiat masurile prin care romanii sa aiba mai multi bani.
Ce a facut Coalitia de dreapta, stie toata lumea.
Premierul promite insa ca Romania nu se va imprumuta de la Fondul Monetar International. Promite…

Iata intrebarea adresata de un jurnalist lui Florin Citu:

„Domnule prim-ministru, avand in vedere situatia economica a Romaniei si tinta de deficit de 7%, va intreb daca ati contactat Fondul Monetar International pentru un acord de imprumut?

Iata raspunsul lui Florin Citu:

„Nu, niciodata. Si va spun, anul trecut am reusit sa finantam – si a fost o premiera – sa finantam un deficit de 9,8% din PIB fara nicio institutie internationala. Ne-am dus pe pietele internationale, de fiecare data ne-am imprumutat mai ieftin decat se imprumutau PSD-istii intr-o perioada de crestere economica, fara criza si am aratat clar ca suntem un guvern credibil.
Continuam exact ce am inceput anul trecut. Continuam in aceeasi directie si nu vom avea probleme de capacitate de plata. Vom merge mai departe daca ne tinem de programul de reforme. In momentul in care deraiem de la programul de reforme si devenim iarasi politicieni, vom avea probleme”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole