Se fac angajari in Romania. Cine a facut anuntul si in ce domeniu se cauta oameni

1312

foto: facebook

Industria dezvoltatorilor de jocuri video din Romania anunta angajari si continua sa creasca in pofida pandemiei de coronavirus care a dus la suspendarea a sute de mii de contracte de munca.

Potrivit Asociatiei Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania (RGDA) condusa de Catalin Butnariu (foto) anunta ca industria locala a dezvoltatorilor de jocuri video este printre cele mai performante in contextul international actual, continuand un trend in crestere, iar numeroase firme din domeniu, atat sucursalele locale ale unor multinationale renumite, cat si studiouri independente romanesti, sunt implicate in procese laborioase de angajare in acest moment.

Potrivit RGDA, fiind deja pe un trend ascendent de cativa ani, industria dezvoltatorilor de jocuri din Romania a trecut mai usor peste provocarile generate de criza COVID-19. Unele firme din industrie aveau planuri de dezvoltare inaintea crizei, care nu au fost anulate sau sistate, ci au continuat sa fie puse in practica, si nu a fost nevoie ca angajatii din industrie sa fie trimisi in somaj tehnic si nici nu au existat disponibilizari in aceasta perioada, dimpotriva, numeroase studiouri au continuat sa angajeze, anuntand alte angajari pe diferite specializari in perioada urmatoare:

Speram ca tot mai multi profesionisti sa se indrepte spre industria dezvoltatorilor de jocuri, fie ca ne referim la programatori, designeri grafici, sound designeri, specialisti de marketing si comunicare sau business development, avocati, oameni de HR si alti specialisti si consultanti pe partea administrativa.

Este o industrie extrem de prietenoasa, creativa si stabila si ne bucura ca poate fi o optiune favorabila in acest context dificil pentru diferiti specialisti care sunt nevoiti sau vor sa se reorienteze. Avand in vedere schimbarile de comportament social pe termen mediu si lung la nivel mondial pe care le impune criza actuala, suntem increzatori in ceea ce priveste dezvoltarea continua a domeniului jocurilor video la nivel global dar si in Romania.”,
a declarat Catalin Butnariu, presedinte RGDA (foto).

Reprezentantii industriei de dezvoltare de jocuri video anticipeaza mentinerea planurilor privind cresterea numarului de personal in anul 2020. Flexibilitatea angajatilor si sistemul de Work from Home era incurajat si posibil in industrie anterior crizei pandemice, dar odata cu aceasta, procesul a fost accelerat, adaptarea fiind facuta foarte rapid, iar sistemul de WFH fiind in acest moment posibil pentru toti angajatii din industrie.

Totodata, pe fondul cresterii de productivitate inregistrate in multe cazuri odata cu implementarea pe scara larga a sistemului de munca de la domiciliu, foarte probabil aceasta practica va fi continuata ca regula generala si in perioda urmatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole