SE CERE IN INSTANTA SUSPENDAREA MAJORARII SALARIILOR DE LA METROREX – Statul nu vrea sa mai dea banii (Document)

1274

Metrorex, companie aflata in subordinea ministerului Transporturilor condus de Catalin Drula cere in instanta suspendarea majorarii salariilor cu 18% de care angajatii companiei beneficiaza din 1 noiembrie anul trecut, cererea fiind facuta la Tribunalul Bucuresti (facsimil).

Conducerea Metrorex a inaintat o actiune in acest sens la Tribunalul Bucuresti, potrivit documentului publicat de buletin.de/bucuresti
Astfel, se cere suspendarea de urgenta, prin ordonanta presedintiala, a aplicarii contractului colectiv de munca negociat in toamna anului trecut prin care angajatii de la metrou au primit salarii marite.

Drula spune ca nu sunt bani

Ministrul Transporturilor Catalin Drula  spune la inceputul anului ca situatia economica de la Metrorex este foarte dificila si anunta ca suma ceruta de companie nu poate fi acoperita de buget. Potrivit acestuia, in septembrie 2020 s-a negociat o crestere de 18% a salariilor.
Drula, care a trimis corpul de control la Metrorex, acuza ca au crescut enorm cheltuielile salariale. Ministrul Transporturilor arata ca pentru 2021, suma ceruta de Metrorex este de 1,04 miliarde de lei:
“O suma care nu poate fi acoperita de bugetul de stat, si care ar insemna aproximativ 17% din bugetul Transporturilor (partea nationala, in afara investitiilor din fonduri europene)”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole