SCUTIRE DE LA PLATA IMPOZITULUI PE CLADIRI – Conditia: sa fie imobile „verzi”. Citu si-a dat acordul (Documente)

913
ANUNTURILE LUI FLORIN CITU – Premierul ofera detalii despre bugetul pe 2021

Scutire pentru proprietari de la plata impozitului pe cladiri. Senatul are pe Ordinea de zi a sedintei din 27 septembrie 2021 propunerea legislativa pentru completarea art.456 alin.(2) din Legea 227 din 2015 privind Codul fiscal.

Concret, se doreste introducerea unei noi categorii de proprietari care pot primi scutiri de la plata impozitului pe cladiri daca decide acest lucru consiliul local. Este vorba despre imobilele care se incadreaza in categoria „cladirilor verzi”.

Iata ce prevede proiectul legislativ:

„Consiliile locale pot hotari sa acorde scutirea sau reducerea impozitului/taxei pe cladiri datorate pentru urmatoarele cladiri:

-cladirile la care proprietarii au executat pe cheltuiala proprie lucrari de investitii pentru utilizarea sistemelor de incalzire si de producere de energie electrica regenerabila prin: instalarea de panouri solare, pompe de caldura sau izolare termica a cladirilor cu materiale ecologice”.

Avizul Guvernului

Guvernul a avizat favorabil propunerea legislativa, cu propuneri si observatii. Printre altele, in aviz se arata ca este necesara introducerea unei prevederi prin care sa se precizeze ca proprietarii trebuie sa faca dovada ca au executat pe cheltuiala proprie respectivele lucrari de investitii.

*Proiectul de lege


*Avizul Guvernului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole