SCANDALUL PE BUGETUL CAPITALEI – Seful Guvernului ii cere explicatii lui Nicusor Dan, dupa dusul rece incasat de la USR-PLUS

1101
deputatul USR Nicusor Dan

Bugetul Bucurestiului, in forma propusa de primarul general Nicusor Dan, nu a fost adoptat, miercuri, 28 aprilie 2021, in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, fiind respins de USR-PLUS, cea ce a iscat un adevarat scandal in coalitia de dreapta.
Marti, 4 mai 2021, premierul Florin Citu a declarat ca actualul primar al Capitalei trebuie sa vina cu explicatii si sa spuna daca bugetul este unul realist.
Premierul a dclarat insa ca pana acum executia bugetara arata ca avem „venituri mai mari decat am prognozat”.
Premierul da insa si un mesaj consilierilor USR-PLUS de la Primaria Capitalei care nu au votat bugetul, si avertizeaza ca bugetul national nu va sustine un derapaj la Bucuresti. Si anunta ca se va vota bugetul.

Iata intrebarea adsresata lui Florin Citu si raspunsul acestuia:

Reporter:

V-as intreba si legat de situatia de la Bucuresti, pentru ca inainte de aceasta minivacanta a fost o situatie complicata acolo, nu au reusit sa treaca bugetul Capitalei, reprezentantii Primariei sustin ca ar intra in incapacitatea de plata luna aceasta. Ati avut discutii cu cei cu de la Bucuresti, sa incercati sa ajungeti la un compromis?”

Florin Citu:

„Am avut discutii si cu domnul primar general. Eu stiu situatia de la Bucuresti, am lucrat si cu domnul primar general si anul trecut pentru a rezolva cateva dintre problemele de la buget de anul trecut, am construit bugetul anul acesta impreuna. Este foarte important sa avem un buget cat mai repede la Bucuresti. Mesajul meu este clar, nu vom sustine de la bugetul national intarzieri care sa duca dupa aceea la incapacitati de plata si apoi sa platim mai mult. Deci, bugetul national nu va sustine un derapaj la Bucuresti. De aceea, sunt sigur ca vor gasi o solutie cat mai rapid la Bucuresti, se va vota bugetul si se va merge mai departe. Dupa aceea putem sa ne gandim si la solutii”.

Reporter:

„Veniturile din 7 miliarde de lei sunt realiste, pentru ca cei de la USR asta reproseaza, ca in ultimii ani nu au fost venituri realizate mai mari de 4,5 miliarde. Cum s-ar putea anul acesta realiza cele 7?”.

Florin Citu:

„Cred ca cei care au construit bugetul trebuie sa vina cu aceasta explicatie: veniturile, inainte de a avea o executie bugetara, par cateodata supraestimate sau subestimate, vom vedea care va fi executia bugetara. Pana acum executia bugetara arata ca avem venituri mai mari decat am prognozat”.

Reporter:

Anul acesta?


Florin Citu:

„Anul acesta. Deci, pana acum arata venituri mai mari”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole