SCANDAL PE MARCA HOROSCOP – Un om de afaceri italian este acuzat ca vrea sa puna mana fraudulos pe marca hotelului Horoscop – un brand national

4385

Sura foto: Bzi.ro

Hotelul Horoscop a reprezentat pentru foarte multi ani un punct de atractie si un reper pe harta turistica a orasului Bucuresti. Pentru multi dintre locuitorii orasului, restaurantul hotelului situat in zona Unirii era unul dintre locurile in care se manca cel mai bine din Capitala.

Problema este ca acum se duce un razboi pe marca Horoscop, unul dintre cele mai vechi branduri turistice din Romania postdecembrista (sub care activeaza nu doar hotelul bucurestean, ci si o agentie de turism si mai multe hoteluri din tara), scrie Lumea Marcilor, site coordonat de Mihai Betelie, managerul agentiei de proprietate industriala Rompatent Design.

Creata la inceputul anilor ’90 de catre omul de afaceri Victor Voichin, marca nu a mai fost innoita la expirarea termenului de valabilitate, dar a continuat sa fie folosita. Din anul 2012, brandul a fost operat de o noua entitate juridica, Fundatia Culturala Victor Voichin. In acelasi an, fundatia a incheiat un contract de inchiriere cu o firma administrata de un italian, Mirco Fasanella, avand ca obiect spatiul cu destinatie de restaurant. Totusi, contractul nu prevedea si cedarea folosirii marcii Horoscop, subliniaza Lumea Marcilor.

In 2019, chiriasul a fost evacuat din spatiul comercial din cauza nerespectarii prevederilor contractuale. La scurt timp dupa aceea, italianul a inceput demersurile pentru a intra in proprietatea marcii Horoscop. La 31 iulie 2019, Mirco Fasanella a depus la OSIM cererea de marca “Restaurant Horoscop” nr. M2019 / 05578, cerand protectie pentru clasa NISA 43 “restaurante; servicii de alimentatie publica; servicii de cazare temporara”.

La randul ei, Fundatia Culturala Victor Voichin a contestat in termenele legale deciza OSIM de admitere la inregistrare a marcii “Restaurant Horoscop”, invocand drepturile anterioare in ceea ce priveste crearea si folosirea marcii. Dosarul se afla in prezent pe rolul comisiei de contestatii OSIM.

* Cititi aici recomandarile site-ului Lumea Marcilor pentru proprietarii de marci care vor sa evite litigiile

3 comentarii la “SCANDAL PE MARCA HOROSCOP – Un om de afaceri italian este acuzat ca vrea sa puna mana fraudulos pe marca hotelului Horoscop – un brand national

 1. In lume prestatorilor de servicicii de cazare Hoteliere ,turistul face rezervate la Hotelul dorit ,Restauranutl hotelului ,complexului respectiv este clasificat împreuna cu Hotelul. Și este considerat ca anexa a hotelului cu servicii de masa !Pe cale de consecință nu poți smulge dintr un întreg cu orice abuz sau tupeu ,speculații ,o parte din Brandul respectiv .Unul din primi fondatori ai primei Asociații Patronale de turism

 2. Marca Horoscop a fost inregistrata in anul 1990 de catre o societate numita SC Horoscop SRL. Aceasta societate pana in ziua falimentului nu a mai fost reinnoita (abandonata) marca Horoscop, fiind folosita in mod abuziv fara avand reinnoirea, probabil sa nu mai achite taxe/impozite catre stat (aici cred ca pare un abuz sau tupeu).
  Inainte de faliment SC Horoscop SRL a facut donatie tot patrimoniul catre Fundatia culturala religioasa Victor Voichin (nu se stie pentru care motiv, lasam organele competente sa isi faca datoria).
  Cetateanul Mirco Fasanella vazand marca Horoscop abandonata de circa 20 de ani a verificat ca nu este inregistrata si-a permis sa salveze marca, registrand in mod legal platind taxe/impozite,urmand toate procedurile legale.
  Parerea mea ca aceasta marca Horoscop a fost o marca abandaonata de circa 20 de ani si daca a fost folosita inainte ,era in mod abuziv.
  Orice cetatean putea inregistra marca respectiva atata timp cat a fost abandonata de aproape 20 de ani.

 3. 1- marca nerenoita din pacat pierde apartenenta.
  2- marca folosita pentru restaurant horoscop asa cum ieste dovedit de mii de mii de persone a fost folosit de Mirco Fasanella si milion de marturi pot marturiza, si pentru acest motiv niciodata pot fi refuzat inregistrare la Osim find depus in regula conform lege.
  3-Propretar locatia din piata uniri d.nul Victor Voichim a dat afara , fara motivatia din restaurant pe d.nul Mirco Fasanella, generand daune immense la acest serios intraprinzator si angajati.
  4- Mirco are dreptul de a continua folosinta marca atata timp cat a fost depus in regula pentru a fi inregistrat la OSIM.
  5- Prprietarul de o fundatia sau un hotel Horoscop niciodata pot avea dreptul de apartenenta la o marca care de fapt di dreptul pe ultimi mai bine de 20 de ani a fost folosit exclusiv de Mirco Fasanella atat pentru restaurantul propriu cat pentru Hotel.
  6-Horoscop restaurant care apartine la Voichin a dat faliment dar nu avea inregistrat marca Horoscop
  7-Nu povestim de AMENATARILE FACUTE DE VOICHIN CATRE MIRCO SI ANGAJATI LUI,SI DE MISCARILE NEREGLAMENTARI FACUT ATAT DE FUNDATIA CAT DE VOICHIM.
  8- Marca Horoscop a fost promovat, sustinut, inregistrat de MIRCO FASANELLA si i apartine de pli,, orice incercare de a amenata pe MIRCO direct sau indirect din parte d.nul Voichin ieste ur reat grave pedepsibil.
  9-momentan asteptam scuse de riguore din parte tuturor cei care vorbesc urut de intraprinzatore MIRCO FASANELLA , persona deosebita , intraprinzator modelo care a achitat sute de mii de euro de chirie la Voichim pentru o locatia si la imbogatatit.
  10 Horoscop ieste brand alu Mirco Fasanella.
  Suntem mie de marturi din asociatia Lucani nei balcani si associazione italiana cuochi din care MIRCO face parte care vom marturiza faptul ca mirco foloseste marca Horoscop care o a depus pentru iregistrare pe numele lui.
  11- tote smecherie si neregulile facut de voichim de sigur vor fi declarat ca urmare daca persona respectiva nu va retrage declaratili difamante .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole